Coronaproof activiteiten

Bijzonder en Coronaproof - Alternatieve activiteiten in de Peel

Peellanders denken graag in mogelijkheden. Terwijl deuren van restaurants, musea, evenementen en andere bezienswaardigheden gesloten blijven, wordt er volop gezocht naar alternatieven. In de zes gemeenten staan ondernemers dan ook klaar om je op passende wijze te verwelkomen. Anders dan anders, maar gastvrij als altijd. Neem een virtueel kijkje bij musea, geniet van een bijzondere take-away of geef je op voor één van de aangepaste activiteiten.

© Rob Fritsen
© Museum Helmond

Cultureel

Asten | Museum Klok & Peel online

Loop virtueel door het museum, bekijk online de internationale klokkencollectie, ontdek een verborgen verhaal over een bijzonder collectiestuk en luister naar een Podcast over een klok ‘die mazzel had’. Ook voor kleurplaten en spelletjes kan je bij het online museum terecht! Meer info. 

Helmond | Museum Helmond online

De kasteelpoort is gesloten, net als de deuren van de kunsthal. Maar er is een alternatief! Maak een virtuele wandeling door de eeuwenoude stijlzalen of de kelder van het kasteel. En in de online collectie van Museum Helmond kun je zoeken naar kunstwerken, foto’s en objecten. Meer info.

Deurne | Online cultureel aanbod

CCDee TV Is een maandelijkse talkshow over showbizz, cultuur en lifestyle in Deurne. Iedere laatste vrijdag van de maand kan je om 19:30 uur gratis kijken via Youtube. Ook vind je op de website online voorstellingen, cultuureducatie en interessante podcasts. Meer info.

Culinair

Driving Dinner Peeljuwelen

Genieten van heerlijk eten én mooie plekken in de Peel ontdekken? Stap dan tijdens het weekend in je auto voor het speciale Driving Dinner. Een route van 130 kilometer voert je langs de pareltjes van de Peel, terwijl je onderweg bij vijf deelnemende restaurants een take-way gerecht ontvangt. Het Driving Dinner is te reserveren voor zaterdagen en zondagen met een starttijd tussen 11.00 - 13.00 uur. Meer info.

Deurne | De Dorpswandeling - Culinaire wandelroute

Een leuke wandelroute van 6 km leidt je door Deurne met onderweg vijf verrassingsgerechten to-go bij  leuke restaurants in Deurne. Voor het routeboekje met vouchers kun je terecht bij restaurant Op Hete Kolen en ’t Streeckhuys. De Dorpswandeling kan geboekt worden voor vrijdag, zaterdag en zondag van 12.00-17.00 uur.  Meer info.

 

© De Winkel van Hier

De Peel | Bites Safari 'Turen bij de Buren'

Een middagje het vakantiegevoel ervaren? Stap dan in de auto voor een avontuurlijke coronaproof route met lekkere to go gerechten voor onderweg mét sightseeing tips. Een leuke route langs zes horecagelegenheden brengt je door Brabant en Limburg. Bij elk adres op de route bereidt de kok een lekker to go-gerechtje, dat je op een mooi plekje buiten of in de auto kunt opeten. Je komt onderweg onder andere langs Herberg De Brabantse Kluis in Aarle-Rixtel en Hergberghe In de Heerlyckheid in Deurne. De route is 140 km en de aanbevolen starttijd is 12:00 uur. Meer info.

Helmond & Deurne | De Winkel van Hier

Je lokale winkeliers steunen zonder dat het jou extra moeite kost? Op DeWinkelVanHier.nl koop je gemakkelijk producten (food en non-food) van verschillende winkeliers in één winkelmandje. Zo shop je lokaal, duurzaam én coronaproof. Je hoeft maar één keer af te rekenen en krijgt alles in één levering thuisbezorgd in Helmond en Deurne. Meer info.

© Helmond Hangout

Actief

Helmond | Helmond Hangout

Kinderen en jongeren uit Helmond tussen de 6 en 18 jaar kunnen tot eind mei gratis deelnemen aan (online) activiteiten, zoals een workshop urban dance of een techniektraining door spelers van Helmond Sport. Meer info. 

Deurne | Leef Deurne kinderactiviteiten in de meivakantie

Nog geen plannen voor de meivakantie? Voor kinderen uit Deurne van groep 1 t/m 8 zijn er bij Leef Deurne talloze activiteiten te reserveren. Van een fotografieworkshop tot kleutersport en het spannende Expeditie Robinson. Meer info.

Someren | Kennedy Challenge

Ook dit jaar kan de populaire Kennedymars Someren helaas niet doorgaan. Maar er is een alternatief! Daag jezelf uit met de Kennedy Challenge en wandel 80km in de maand juli. Inschrijven voor de Challenge en Mini Challenge (8km) is gratis. Meer info.