Bezoek gratis het Jan Visser Museum tijdens de slachtdag op
zondag 23 november 2025

 
Op zondag 23 november 2025 vindt de jaarlijkse ”slachtdag” plaats in het Jan Visser Museum, met als thema “VLIS VAN VRUUGER” Traditioneel werd vroeger in de maand november het huisvarken geslacht nadat het eerst zorgvuldig was vetgemest. Dan ging de slager aan het werk. Het hele varken werd gebruikt. De slager maakte worst, bloedworst, balkenbrij en zult. Ook de ribbetjes ham en het spek werden geconserveerd.

Voor mensen die bang zijn voor een eng bloedbad; de voorbereidinge…

Bezoek gratis het Jan Visser Museum tijdens de slachtdag op
zondag 23 november 2025

 
Op zondag 23 november 2025 vindt de jaarlijkse ”slachtdag” plaats in het Jan Visser Museum, met als thema “VLIS VAN VRUUGER” Traditioneel werd vroeger in de maand november het huisvarken geslacht nadat het eerst zorgvuldig was vetgemest. Dan ging de slager aan het werk. Het hele varken werd gebruikt. De slager maakte worst, bloedworst, balkenbrij en zult. Ook de ribbetjes ham en het spek werden geconserveerd.

Voor mensen die bang zijn voor een eng bloedbad; de voorbereidingen worden elders volgens de huidige regels getroffen. Een pas geslacht varken komt op de uitbeentafel, waar de museumslager Ad Wilde deskundig commentaar levert en overheerlijke vleesproducten bereid. U kunt proeven en kopen van de diverse soorten lekkernijen zoals balkenbrij, bloedworst, zult met vers gebakken brood. Het vlees wordt verkocht, t.b.v. het Jan Visser Museum.

Ook onze ambachtelijke bakkerij is tijdens deze dag in bedrijf. De geur van vers gebakken brood zal u tegemoet komen.

Op deze themadag is de toegang tot het museum gratis, een mooie gelegenheid om onze uitgebreide collectie landbouwwerktuigen, en onze verzameling brandweervoertuigen te bezichtigen.

Wanneer

  • Zondag 23 november 2025 12.00 - 17.00 uur

Prijzen

  • Gratis

Locatie