Literair cafe met Martin Michael Driessen

donderdag 19 januari 2023

Martin Michael Driessen is acteur, opera- en toneelregisseur, vertaler en schrijver. Tot 2006 woonde hij voornamelijk in Duitsland waar hij werkte als acteur, regisseur en theaterleider. Hij vertaalde Nederlandse literatuur naar het Duits. Zijn Nederlandse debuutroman ‘Gars’ (1999) werd meteen genomineerd voor de AKO-literatuurprijs. Met zijn verhalenbundel ‘Rivieren’ (2016) won hij de zowel de ECI Literatuurprijs als de ECI Lezersprijs. Ook zijn roman ‘De pelikaan’ werd bijzonder goed ontvangen. Martin Michael Driessen is een rasverteller. In zijn schelmenroman ‘De heilige’ neemt hij de lezer mee in een fascinerend verhaal over Donatien, een jongeman die tijdens zijn zwerftochten door Frankrijk en Duitsland van het ene avontuur in het andere valt. Het plezier dat de schrijver had met het schrijven van dit boek spat van de pagina’s af. Zijn nieuwe roman ‘Het licht aan het einde van de loop’ schre…

Martin Michael Driessen is acteur, opera- en toneelregisseur, vertaler en schrijver. Tot 2006 woonde hij voornamelijk in Duitsland waar hij werkte als acteur, regisseur en theaterleider. Hij vertaalde Nederlandse literatuur naar het Duits. Zijn Nederlandse debuutroman ‘Gars’ (1999) werd meteen genomineerd voor de AKO-literatuurprijs. Met zijn verhalenbundel ‘Rivieren’ (2016) won hij de zowel de ECI Literatuurprijs als de ECI Lezersprijs. Ook zijn roman ‘De pelikaan’ werd bijzonder goed ontvangen. Martin Michael Driessen is een rasverteller. In zijn schelmenroman ‘De heilige’ neemt hij de lezer mee in een fascinerend verhaal over Donatien, een jongeman die tijdens zijn zwerftochten door Frankrijk en Duitsland van het ene avontuur in het andere valt. Het plezier dat de schrijver had met het schrijven van dit boek spat van de pagina’s af. Zijn nieuwe roman ‘Het licht aan het einde van de loop’ schreef Driessen vanuit het perspectief van een kogel. Een origineel, spannend en geestig verhaal. De lezer vraagt zich al gauw af: waar – of in wie – zal hij eindigen?

Neem contact op

Adres:
Bibliotheek de Lage Beemden Gemert-Bakel
St.Annastraat 60 60
5421KC Gemert
Plan je route
Afstand:

Wanneer

 • Donderdag 19 januari 2023 20.00 - 22.00 uur

Prijzen

 • Dit jaar organiseert Bibliotheek De Lage Beemden weer acht literaire ontmoetingen. Kijk hier voor meer informatie en het volledige programma van het Literair Café.

  Voorverkoop
  Volwassenen: € 10,-
  Jongeren tot 18 jaar: € 3,50 (Jongeren dienen zich bij de ingang te legitimeren.)

  Verkoop aan de kassa (indien nog beschikbaar)
  Volwassenen: € 12,-
  Jongeren tot 18 jaar: € 3,50

  Jaarkaart 64,-
  Voor één bedrag koop je een jaarkaart. Je bent dan Vriend van het Literair Café. Met een jaarkaart heb je toegang tot alle avonden. Een jaarkaart kost € 64,-.

Locatie