Concertcyclus - 'Op weg naar Kerst'

zondag 10 december

Jaarlijks concert door Deurnes Gemengd Koor

Het Deurnes Gemengd Koor (DGK)
startte in 1926 als mannenkoor; een gemengd koor was volgens pastoor Roes uit den boze! Na de oorlog van ’40-’45 mochten ook dames lid worden van het koor. Het koor maakte mooie tijden door en kende zelfs een wachtlijst voor nieuwe leden. Het DGK legt zich bij voorkeur toe op het uitvoeren van vocale meesterwerken uit de klassieke muziek, zoals oratoria, cantates, requiems, missen en andere belangrijke koorpartituren van enige omvang. Momenteel is Ingrid Kappelle als dirigent werkzaam bij het DGK, terwijl Norbert Bartelsman al sinds vele jaren het koor op orgel begeleidt bij uitvoeringen. Bij het DGK zijn nieuwe leden altijd van harte welkom en … er is geen wachtlijst meer! Voor meer informatie zie de website: www.deurnesgemengdkoor.nl Vanaf 1999 w…

Jaarlijks concert door Deurnes Gemengd Koor

Het Deurnes Gemengd Koor (DGK)
startte in 1926 als mannenkoor; een gemengd koor was volgens pastoor Roes uit den boze! Na de oorlog van ’40-’45 mochten ook dames lid worden van het koor. Het koor maakte mooie tijden door en kende zelfs een wachtlijst voor nieuwe leden. Het DGK legt zich bij voorkeur toe op het uitvoeren van vocale meesterwerken uit de klassieke muziek, zoals oratoria, cantates, requiems, missen en andere belangrijke koorpartituren van enige omvang. Momenteel is Ingrid Kappelle als dirigent werkzaam bij het DGK, terwijl Norbert Bartelsman al sinds vele jaren het koor op orgel begeleidt bij uitvoeringen. Bij het DGK zijn nieuwe leden altijd van harte welkom en … er is geen wachtlijst meer! Voor meer informatie zie de website: www.deurnesgemengdkoor.nl Vanaf 1999 wordt het koor gesteund door een aantal sponsoren en ‘de Vrienden van het Deurnes Gemengd Koor’.

Dirigent Arie Ketelaars  
is sinds augustus 2023 als dirigent verbonden aan het Deurnes Gemengd Koor. Met groot enthousiasme leidt hij het DGK en in dit concert is het resultaat te beluisteren. hij werd in 1949 in Helmond geboren. Zijn muzikale loopbaan begon met, zoals hij zelf omschrijft, een poging om een jongerenkoor, genaamd Lighthouse, te dirigeren. Dat was in 1993. Na het volgen van een dirigentencursus bij de Gregoriusvereniging werd hij dirigent van het Kerkkoor in Aarle-Rixtel. Van 1996 tot 2014 was hij hier als dirigent actief. Maar er kwamen meer koren op zijn pad en onder leiding van Dirk-Jan Horringa bekwaamde hij zich in Utrecht gedurende 3 jaren verder in het dirigeren. Ook kerkmusicus behoorde tot zijn opleiding. Bij de meeste koren zwaait hij, tot zijn volle tevredenheid, al meer dan 10 jaren de baton. Het stimuleren van mensen om vol overgave en met de nodige emotie te laten zingen, is zijn passie. Die emotie en communicatie naar en met het publiek is voor hem de kers op de taart. “Als we dat samen klaar krijgen ben ik een gelukkig mens”, zo stelt hij. Hij hoopt bij het Deurnes Gemengd Koor nog vele jaren samen Muziek te maken. Muziek met een hoofdletter!

Margot Pagels
kwam al vroeg in aanraking met de klassieke muziek. Thuis werd er altijd gezongen en op 8-jarige leeftijd werd ze lid van een jeugdkoor in Vught. Daarnaast volgde zij in haar tienertijd pianolessen. Vanaf haar 22-ste volgt zanglessen. Margot beoefent de zangkunst uit pure hobby en wordt regelmatig gevraagd als soliste. Naast het zingen als soliste en in koren is ze dirigente bij meerdere koren.

Geert Verhallen
studeerde orgel en piano aan het conservatorium in Arnhem. Zijn huidige werkzaamheden bestaan uit het geven van orgelconcerten, muziekhistorisch archiefonderzoek in Oost Brabant, het begeleiden van diverse concoursen, dirigeren van koren, lesgeven, allerlei ad hoc activiteiten en, als liefhebberij, componeren. Op zijn naam staan al enkele grote werken als een requiem en een mis, en daarnaast nog wat kleinere werken.

Programma

 1. Samenzang: Nu zijt wellekome
 2. Stille Nacht – Gruber (koor en piano)
 3. Die Himmel rühmen – Beethoven (koor en piano)
 4. Song of peace – Sibelius (koor en piano)
 5. Sheep may safely graze – Bach (sopraan en piano)
 6. Tollite Hostias – Saint Saens (koor en piano)
 7. Notre Père – Duruflé (koor en piano)
 8. Torches – Joubert (koor en piano)
 9. Cantique de Jean Racine – Faure (koor en piano)
 10. Samenzang: Wij komen tesamen (koor en piano)
 11. Thou knowest Lord – Purcell (koor en piano)
 12. Gloria – Vivaldi
  • Gloria in excelsis Deo (koor en piano)
  • Domine Deus (sopraan en piano)
  • Domine Deus, Agnus Dei (sopraan, koor en piano)
  • Qui tolllis (koor en piano)
  • Quoniam tu solus sanctus (koor en piano)
 13. Ave Verum – Jenkins (koor en piano)
 14. Locus iste – Bruckner (koor en piano)
 15. Cantique de Noël – Adam (koor en piano)
 16. Gloria sei Dir gesungen – Bach (koor en piano)
 17. Transeamus – Cuypert (koor en piano).

Kerk open
Vanaf 14:30 uur.

Concertcyclus

De Concertcyclus die elk jaar wordt georganiseerd fungeert als platform voor de niet-liturgische muzikale activiteiten en evenementen in de kerk. Deze concerten vinden gedurende het jaar doorgaans plaats op een zondagmiddag. Sinds in mei 2011 het gerestaureerde Smitsorgel in gebruik is genomen is er alle reden om ook speciale orgelconcerten te organiseren op dit prachtige instrument. Deze zijn in de cyclus geïntegreerd.

Vrijwillige bijdrage  
Voor alle concerten van de cyclus wordt gebruik gemaakt van eenduidige affiches en een daarop afgestemde programmafolder. De concerten zijn gratis toegankelijk en na afloop is er een collecte om de cyclus mogelijk te blijven maken. Men kan contant bijdragen, maar ook contactloos betalen (of met PIN) is mogelijk. Een gemiddelde bijdrage van € 5,00 is het streven van de werkgroep. Ook kan men een gift storten op de rekening van de Stichting Behoud St. Willibrorduskerk Deurne, rekeningnummer NL21 RABO 0120 8278 24 t.n.v. STG. BEHOUD met vermelding van ‘Concertcyclus’.

Wanneer

 • Zondag 10 december 2023 15.00 - 16.00 uur

Prijzen

 • Toegang gratis, wel wordt een vrijwillige bijdrage op prijs gesteld.

Locatie