Verzot Op - Ansatz Der Maschine

donderdag 19 januari 2023

Vanavond is het de beurt aan Ansatz der Maschine; zij komen hun nieuwe album ''Tunguska'' presenteren op onze Verzot Op Avond.

In 1908 vond bij de Siberische rivier "Tunguska" een enorme explosie plaats. In een omtrek van 40 km werden alle bomen …

Vanavond is het de beurt aan Ansatz der Maschine; zij komen hun nieuwe album ''Tunguska'' presenteren op onze Verzot Op Avond.

In 1908 vond bij de Siberische rivier "Tunguska" een enorme explosie plaats. In een omtrek van 40 km werden alle bomen doormidden geknakt en de schok met een kracht van 15 atoombommen was voelbaar tot 200 km ver.... Alleen, er werd nooit een inslagkrater gevonden. Door de weinige ooggetuigen blijft het dan ook een mysterie wat de oorzaak van deze ontploffing was. Het inspireerde Ansatz der Maschine om met deze explosie als metafoor een nieuw album te maken over hoe een gebeurtenis tegelijk een gigantische en ook slechts een erg relatieve impact kan hebben. Live kneedt deze 7 koppige band dit album tot een poëtisch en filmisch concert waarin folktronica, neoklassiek en knisperende elektronica verweven worden tot een warme en bevreemdende wereld. De klank schiet in surround door de ruimte, want ook achter het publiek staan boxen en ook de live visuals nemen de toeschouwer mee op een beklijvende en warme melancholische trip.

Zaal open vanaf 20.15 uur; show start om 21.00 uur.

Wanneer

Locatie