Nestkastjes bij IVN Laarbeek

t/m 31 december

Help de vogels in je tuin met IVN Laarbeek
Wat is het toch prachtig, die bedrijvigheid van vogels in je tuin. Zelfs het kleinste tuintje of balkonnetje weten ze te vinden, als …

Help de vogels in je tuin met IVN Laarbeek
Wat is het toch prachtig, die bedrijvigheid van vogels in je tuin. Zelfs het kleinste tuintje of balkonnetje weten ze te vinden, als er maar wat te eten valt. Zonnebloempitten, pinda’s, vetbollen, ze zijn er gek op. Vogels hebben eiwitten en vet nodig om de winter door te komen. En deze voedingsmiddelen zitten er vol van. Veel voedsel is er ’s winters in de natuur en tussen de huizen niet meer te vinden. De dagen zijn kort, de nachten koud en lang. Vogels kunnen in een koude winternacht wel 10 procent van hun gewicht verliezen. Dat moeten ze overdag weer bij elkaar zien te scharrelen. Vandaar die bedrijvigheid bij een voederplek. En wij mensen kunnen daar weer van genieten. Hang eens een silootje met zonnebloempitten aan een tak. Binnen de kortste keren hebben de vogels het gevonden. Als je op verschillende plekken een silootje, pindakaaskastje, pindanetje en vetbollen ophangt, blijven ze praktisch de hele dag in je tuin. Meesjes, groenlingen, ze eten hun buikje rond. Ook de grote bonte specht en de boomklever weten het kleinste tuintje te vinden. Groenlingen zijn echte knoeipotten. Daar profiteren de grondvogeltjes als heggenmussen, vinken en duiven dan weer van. Merels zijn gek op gedroogde meelwormen. Aan brood hebben vogels niet zo veel, brood bevat maar weinig voedingsstoffen. Drinkwater is wel heel belangrijk. Hang ook eens wat nestkastjes op. Vogels gebruiken ze niet alleen om in te nestelen maar ook als warme en veilige slaapplek. Zo bruist je tuin ook op de koudste winterdag van leven.

Is het geen leuk idee om met de komende feestdagen iemand een nestkastje of pindakaashuisje cadeau te doen? Bij IVN Laarbeek kun je ze tegen een vriendelijke prijs kopen. Gemaakt door onze eigen deskundige vrijwilligers van de bouwwerkgroep. Je geeft dan eigenlijk drie cadeaus in één: aan de ontvanger, aan de vogels en aan het IVN. Want de opbrengst komt geheel ten goede aan het onderhoud van verenigingsgebouw De Bimd. Voor een nestkastje betaal je €10,00, voor een pindakaashuisje inclusief pot met pindakaas €7,00 en voor een hommelkastje €4,00. Je kunt op woensdagochtenden bij de Bimd aan de Beekseweg 3 in Aarle-Rixtel terecht. Ook kun je via evenementenwerkgroep@ivnlaarbeek.nl een bestelling doen.

Neem contact op

Adres:
Clubgebouw De Bimd
Beekseweg 3
5735CB Aarle-Rixtel
Plan je route
Afstand:

Wanneer

  • Dagelijks t/m 31 december 2022 09.00 - 00.00 uur

Prijzen

  • Gratis

Locatie