Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Boeremèrt Brouwhuis

t/m 5 juni

Wat 40 jaar geleden begon als een klein dorpsevenement is uitgegroeid tot een groot evenement waarvoor de mensen van heinde en ver naar Brouwh…

Wat 40 jaar geleden begon als een klein dorpsevenement is uitgegroeid tot een groot evenement waarvoor de mensen van heinde en ver naar Brouwhuis komen. De verenigingen toendertijd wilden wel wat meer centjes in hun kas dus besloten ze om een Boeremert te organiseren. De insteek van de mert was om het verleden te laten herleven in het heden, dus werden op de boerderijen in de omgeving de stallen doorzocht naar oude gebruiksvoorwerpen en andere spullen die deden denken aan vroeger. In de beginjaren waren het vooral eigen mensen die op de Boeremert stonden, die dan ook de oude boeren beroepen uitvoerde zoals dorsen, mandenvlechten, spinnen, dakdekken en nog veel meer. Het gehele jaar werden er door de Brouwhuisse mensen spullen gemaakt die dan op de volgende Boeremert werden verkocht, dit leverde flink wat geld op voor de deelnemende verenigingen. De Boeremert werd een succes en werd daarom elk jaar weer iets uitgebreid.
De Boeremert wordt georganiseerd door de volgende 8 verenigingen: S.J.C de Brouwhaasjes, C.V. de Brouwhazen, E.H.B.O. Brouwhuis, K.B.O. Brouwhuis, V.V. Bruheze, Harmonie Amicitia, Zijactief Brouwhuis en Scouting Brouwhuis. Een groot gedeelte van de opbrengst komt weer ten goede aan deze 8 verenigingen
Natuurlijk zijn er als vanouds de Oude Ambachten zoals de tinnengieter, boekbinder, touwslager, stoelenmatter enz. en de oude tractoren, ook zijn er veel hobbyisten aanwezig, de rest van de kramen wordt ingevuld door de commerciële kramen.
Voor de kerk is de oude boerderij weer opgebouwd waar diversen activiteiten zullen plaatsvinden. Voor de kinderen hebben we natuurlijk weer onze vertrouwde kinderspelen, met o.a. een springkussen, draaimolen, treintje, oud Hollandse spelen.
Dus heeft u 1e Pinsterdag niets te doen kom dan naar Brouwhuis naar de 38e Boeremert Brouwhuis, vanaf 11.00 zijn de kramen geopend en zij sluiten om 18.00 uur waarna we op het plein nog doorgaan tot 23.00 uur.

Neem contact op

Adres:
Brouwhuis
Peeleik 2 Elandlaan
5704 AR Helmond
Plan je route
Afstand:

Locatie