Literair Cafe met Nico Dros

donderdag 17 november

Nico Dros is een schrijver van verhalen, romans, essays en historische werken. Hij heeft al veel romans op zijn naam staan waarvan er verschillende werden genomineerd voor literaire prijzen. In 2012 verscheen ‘Oorlogsparadijs’ volgens een recensent ‘briljant, bloedspannend, fenomenaal geschreven. Het is vakwerk. Een tien met een griffel’. Het boek gaat over een onderbelichte episode uit de Tweede Wereldoorlog op het eiland Texel. In 2021 verscheen zijn prachtige historische roman over de Middeleeuwen ‘Willem die Madoc maakte‘. De roman stond op de shortlist van de Libris Literatuurprijs 2022. In deze bloedstollende roman waarin de Middeleeuwen in alle kleur oprijzen, speelt Nico Dros een vernuftig spel met de vermeende geschiedenis van de raadselachtige middeleeuwer: Madoc. In dit boek valt veel te beleven, zoals bloed aan de paal, vergiftigingen en vrijpartijen.

Neem contact op

Adres:
Bibliotheek de Lage Beemden Gemert-Bakel
St.Annastraat 60 60
5421KC Gemert
Plan je route
Afstand:

Wanneer

 • Donderdag 17 november 2022 20.00 - 22.00 uur

Prijzen

 • Dit jaar organiseert Bibliotheek De Lage Beemden weer acht literaire ontmoetingen. Kijk hier voor meer informatie en het volledige programma van het Literair Café.

  Voorverkoop
  Volwassenen: € 10,-
  Jongeren tot 18 jaar: € 3,50 (Jongeren dienen zich bij de ingang te legitimeren.)

  Verkoop aan de kassa (indien nog beschikbaar)
  Volwassenen: € 12,-
  Jongeren tot 18 jaar: € 3,50

  Jaarkaart 64,-
  Voor één bedrag koop je een jaarkaart. Je bent dan Vriend van het Literair Café. Met een jaarkaart heb je toegang tot alle avonden. Een jaarkaart kost € 64,-

Locatie