Sorry, dit evenement is niet meer beschikbaar

Peelrandbreuk ontdekken bij de Ossenbeemd en Bijzonder Brabants met lunch

t/m 24 oktober

De geheimen van de Peelrandbreuk ontdekken

Milieucentrum De Ossenbeemd
Om 11:00 wordt u ontvangen met een drankje en iets lekkers in het Natuur en Milieucentrum De Ossenbeemd aan het Haageind 31 (www.os…

Lees verder

De geheimen van de Peelrandbreuk ontdekken

Milieucentrum De Ossenbeemd
Om 11:00 wordt u ontvangen met een drankje en iets lekkers in het Natuur en Milieucentrum De Ossenbeemd aan het Haageind 31 (www.ossenbeemd.nl) in Deurne. U bezoekt de tentoonstelling Keigaaf: de Peelrandbreuk! Op de expositie kunnen bezoekers uitgebreid en op een unieke manier kennis maken met de Peelrandbreuk. De tentoonstelling laat u ook uitgebreid kennis maken met een grote variëteit aan Stenen & Mineralen en vertelt o.a. het verhaal hoe grote zwerfkeien mede als gevolg van de Peelrandbreuk midden in Deurne terecht kunnen komen of bijv. over de proefboringen naar steenkool in de vorige eeuw. Met zijn interactieve video-installatie brengt beeldend kunstenaar Michiel van Bakel de Peelrandbreuk, de vegetatie, de kenmerkende wijst en hetgeen onder de grond gebeurt op een heel andere manier tot leven. Om 12:30 uur gaat u op weg naar Bijzonder Brabants aan de Breemortelweg 21 in Deurne, waar u om 13:00 wordt ontvangen.
Als u met de fiets bent krijgt u een routebeschrijving mee en ziet u onderweg enkele bijzondere Peelrandbreuk elementen.

Bijzonder Brabants
Op de boerderij van Bijzonder Brabants is in de onvergetelijke groentetuin de Peelrandbreuk op een unieke wijze zichtbaar gemaakt. Nadat u welkom bent geheten door boer Henk geniet u van een onvergetelijke lunch, welke bereid is met (h)eerlijke groenten van Bijzonder Brabants. Omstreeks 13:45  vertelt boer Henk hoe hij op zoek is gegaan naar de Peelrandbreuk en laat hierover een korte film zien. Dan de tuin in en verzorgt boer Henk een rondleiding waarbij u de Peelrandbreuk en de ondergrondse waterval ziet. Om 15:30 uur eindigt het programma en kunt u naar eigen wens nog effe nagenieten op het terras achter de boerderij. Natuurlijk houden wij rekening met de corona richtlijnen.

Bij reservering via www.bijzonderbrabants.nl graag opgeven met hoeveel huishoudens u wilt komen, dit mag u invullen bij 'opmerkingen'. Mocht vanwege corona regelgeving deze activiteit niet door kunnen gaan, dan ontvangt u het volledige bedrag terug op uw rekening.

Lees minder

Neem contact op

Adres:
Bijzonder Brabants
Breemortelweg 21
5753 RH Deurne
Plan je route
Afstand:

Prijzen

  • € 29,00 p.p.

Locatie

Neem alvast een kijkje