Huisconcert: Ernst de Corte en Consorten

zondag 11 juni

Ernst treedt op in het land om het werk van zijn vader Jules opnieuw onder het publiek te brengen 

Jules de Corte (1924 – 1996)
was musicus, tekstdichter en zanger. Zeg maar: ‘een singer-songwriter’ van zijn tijd. Bij het grote publiek werd hij…

Ernst treedt op in het land om het werk van zijn vader Jules opnieuw onder het publiek te brengen 

Jules de Corte (1924 – 1996)
was musicus, tekstdichter en zanger. Zeg maar: ‘een singer-songwriter’ van zijn tijd. Bij het grote publiek werd hij vooral bekend door liedjes als ‘Ik zou wel eens willen weten’ en ‘De vogels’. Hij trad veertig jaar op voor radio en televisie, in theaters, in kroegen en gevangenissen.​ Zoon Ernst de Corte had een moeizame relatie met zijn vader. ‘Inmiddels bewonder ik zijn werk maar ik heb het mijn vader lang kwalijk genomen dat hij zijn gezin in de steek liet. Ons contact was daarom een tijd minimaal.’ Net toen zijn vader en hij weer in gesprek waren geraakt werd Jules de Corte ziek en overleed hij. Hartklachten waren de Corte te veel geworden. Hij werd 71 jaar. ‘Intussen ben ik zijn muziek goed gaan beluisteren en ben ik het ook gaan waarderen’, zegt Ernst de Corte. ‘Speurend door de drieduizend liedjes die Jules schreef, zocht ik naar wat hij nog meer te vertellen had. Zo heb ik hem beter leren kennen. Op veel dingen die ik nog aan hem wilde vragen vond ik het antwoord in zijn teksten. Het is een voorrecht dat ik hem door zijn werk nog een beetje tevoorschijn kan halen.’ 

Drieduizend liedjes  
Zonde om die liedjes te laten verstoffen, vindt Ernst. "Als je niet oppast raakt Jules’ repertoire vergeten en verdwenen." Daarom treedt Ernst op in het land om het werk van zijn vader opnieuw onder het publiek te brengen. "Ik selecteerde vooral nummers die ook in deze tijd passen. Met drieduizend liedjes is er keuze genoeg." In zijn concertreeks zingt en speelt Ernst een mix van vrolijk werk en verdiepend repertoire. Hij wordt begeleid door pianist Izak Boom en bassist Pieter Althuis. Het drietal noemt zich De Corte & Consorten. ‘Die naam was nog een idee van mijn vader.’

Ernst de Corte - Zang en gitaar
In mijn jonge jaren vond ik die liedjes van mijn vader maar niks, tot aan de dag dat onze muzikale wegen elkaar kruisten. Er ging een wonderschone wereld voor mij open en mijn vader en ik kwamen dichter tot elkaar. Na mijn vaders' dood in 1996 is zijn muzikale nalatenschap zó belangrijk voor me geworden dat ik zijn liedjes ben gaan spelen en zingen. Wat fijn dat ik dat nu samen met Izak en Pieter mag doen!

Pieter Althuis - Bas
Ik herinner me nog goed dat ik als kind op het trapje naast de pick-up zat, en werd gegrepen door de prachtige harmonieën en melodieën van Jules de Corte. Deze muziek en zijn teksten zijn sindsdien altijd in mijn leven gebleven. Blij als een kind was ik toen Ernst mij benaderde om met hem en Izak de muziek van zijn vader te spelen.

Izak Boom - Piano, Accordeon en nog veel meer instrumenten
Toen ik ongeveer 30 jaar oud was, hoorde ik voor het eerst de muziek van Jules. Tekst en muziek sloegen allebei in als een bom, het was nieuw en vertrouwd tegelijkertijd. Mijn liefde voor Jules oeuvre is op geen enkele manier onderhevig aan slijtage. Wat voel ik mij bevoorrecht deze liefde te mogen delen en dit repertoire te mogen brengen samen met Ernst en Pieter!

Inloop
Vanaf 14.45 uur.

Wanneer

  • Zondag 11 juni 2023 15.00 - 17.00 uur

Prijzen

  • € 15,00 p.p.

Locatie