Pompoenfestijn Asten

Van zaterdag 23 oktober t/m zondag 31 oktober vindt het Pompoenfestijn Asten weer plaats. Pompoenfestijn Asten is een samenwerking tussen Museum Klok & Peel, Centrummanagement Asten, Midas Winkelcentrum, VVV Asten en Gemeente Asten om bezoekers aan Asten een geweldig leuke herfstvakantie te bezorgen!

 

Van maandag 25 tot en met zondag 31 oktober pendelt elke middag tussen 12.00 en 17.30 uur een gratis treintje op en neer tussen het centrum en Museum Klok & Peel. Dit treintje brengt je in 10 minuten van Asten centrum naar Museum Klok & Peel en andersom. De opstapplaats in het centrum is voor de trap van het gemeentehuis.  

                                       
 

Bij de opstaplocaties ligt een gratis speurtocht in de vorm van een fotozoektocht voor de kinderen klaar, deze fotozoektocht is tevens verkrijgbaar bij Museum Klok & Peel, VVV Asten, Midas Winkelcentrum en alle deelnemende winkels. Na het oplossen van de slogan op de fotozoektocht kun je je prijsje ophalen bij VVV Asten
.
                                        
 

Ook wordt er een heuse selfiewedstrijd georganiseerd. Maak tijdens deze week een originele selfie met jouw persoonlijke beleving. Laat zien hoe leuk jij het Pompoenfestijn en de Pompoendagen vindt. Post jouw inzending op Instagram, voorzien van de tag #pompoenfestijnAsten en win een leuke prijs!

         
 

Activiteiten
Museum Klok & Peel organiseert in alweer de 30e editie van de Pompoendagen geweldige activiteiten voor ouders en kinderen: snijd je eigen Halloween-pompoen, beleef het nieuwe avontuur van Pompelientje Peelpompoen, laat je wegen op een pompoenwaag en nog veel meer. Ook zijn er dankzij sponsoring van de jubilerende PLUS Supermarkt alle ingrediënten voor een heerlijke pompoensoep te koop. En vanzelfsprekend zijn hier ook de kleurrijke creaties te zien met ruim 10000 pompoenen! De Pompoendagen zijn dagelijks te bezoeken van 12 tot 17 uur (zaterdag 23 t/m zondag 31 oktober).

Winkelcentrum Midas
Tijdens de herfstvakantie is het extra feestelijk bij Midas. Het winkelcentrum bestaat maar liefst 50 jaar! Bezoek de pop-up activiteiten locatie in het voormalige Rabo pand en feest met ons mee. Hier worden van maandag t/m zaterdag tussen 13 en 17 uur activiteiten georganiseerd en vind je de flyers voor de fotozoektocht, de selfiewedstrijd en de Halloween-optocht. Kom je kijken naar de Kindershow van Rolando of wil je graag een glittertattoo? Laat je schminken als een dino, maak een foto voor het green screen of kom knutselen op het knutselplein. Er is een tof programma gemaakt! Er wordt ook een vloggenjacht georganiseerd en daarbij maak je kans op een Go Pro. De activiteiten zijn gratis maar let op! Vol = vol. Albert Heijn deelt op vrijdag 29 en zaterdag 30 oktober pompoensoep uit en de verspakketten zullen daar in de aanbieding zijn.
                                           
 

Tijdens dit Pompoenfestijn kun je samen met je (groot)ouders ook een bezoekje brengen aan de horeca in Asten; zij serveren gratis Halloween-ranja voor alle kinderen bij iedere bestelling. Maar behalve voor Halloween-ranja kun je bij de Astense horeca ook terecht voor de heerlijkste pompoengerechten; pompoensoep is te verkrijgen bij Pesos Eten en Drinken, De Grutter, De Baron Pub & Grill, Markt8 en Jan van Hoek, huisgemaakte Quiche van pompoen met ui en geraspte geitenkaas staat bij De Grutter op je te wachten. Meer zin in een pastagerecht? Dan ben je bij Innesto aan het juiste adres, hier tref je pompoenravioli met venkel, rode pesto en pistache aan. En bij Jan van Hoek kun je genieten van een herfstsalade met geitenkaas, een stoofpotje met pompoen/worstelstamp en pompoenstamppot met zalm.

De Astense horeca wenst je een smakelijk pompoenfestijn toe!

               

Halloweenoptocht
Zondag 31 oktober is alweer de laatste dag van dit Pompoenfestijn en dat wordt dit jaar afgesloten met een echte Halloween-optocht! Om 17.00 uur verzamelen we buiten bij Museum Klok & Peel en lopen dan met alle kinderen in Halloween-outfits naar de Markt in Asten. De kinderen kunnen van thuis meegebrachte lampionnen dragen. Kinderen met uitgesneden Halloween-pompoenen kunnen met het treintje mee. Op de route museum-dorpscentrum is publiek natuurlijk van harte welkom. De mooist verklede kinderen kunnen een prijsje winnen. Op de Markt vindt de prijsuitreiking plaats van de meest originele Halloween-outfit. jij doet toch ook mee?


 

Wij hopen jullie te mogen verwelkomen in Asten; want tijdens de herfstvakantie moet je in Asten zijn!

 

Pompoenfestijn Asten wordt mogelijk gemaakt door

    

Geen resultaten