Cees Meijer Beeldhouwer

In 1950 werd ik geboren in Haarlem en in 1957 verhuisde ons gezin naar Eindhoven. Op 18-jarige leeftijd was ik blij de schoolbanken te kunnen verlaten en ging ik in Amsterdam naar de politieschool. In 1974 keerde ik terug naar het Brabantse land en ging in Helmond aan het werk. Ik heb de regio niet meer verlaten en woon en werk nu als beeldhouwer in Aarle-Rixtel.

Van jongs af aan heb ik grote affiniteit met materialen, die een zekere duurzaa…

In 1950 werd ik geboren in Haarlem en in 1957 verhuisde ons gezin naar Eindhoven. Op 18-jarige leeftijd was ik blij de schoolbanken te kunnen verlaten en ging ik in Amsterdam naar de politieschool. In 1974 keerde ik terug naar het Brabantse land en ging in Helmond aan het werk. Ik heb de regio niet meer verlaten en woon en werk nu als beeldhouwer in Aarle-Rixtel.

Van jongs af aan heb ik grote affiniteit met materialen, die een zekere duurzaamheid, soliditeit en kracht uitstralen, zoals steen, hardhout, staal en dergelijke. Als kind al keek ik bij het bezichtigen van een kerk of een ander oud gebouw meer naar het gebruikte marmer en hardsteen, dan naar de betekenis en architectuur ervan. In de loop van de jaren ging ik mij interesseren voor kunst. Mijn voorkeur gaat daarbij uit naar driedimensionaal werk. Stukken met een zekere monumentaliteit spreken mij zeer aan. Het was aanvankelijk het ambacht van de steenhouwer dat mij aanspoorde zelf de beitel ter hand te nemen. Door veel te hakken in verschillende steensoorten werd mij duidelijk, dat hardere soorten, zoals marmer, arduin en graniet, mij beter liggen. En zo is de drang naar ontdekking, vorming en creatie ontstaan. De maatschappij in al haar facetten is zo complex en zo veelzijdig, dat de mens en zijn omgeving een onuitputtelijke inspiratiebron voor mij vormen. Alles wat groeit en bloeit, leeft en beweegt blijft boeien en uitdagen. Als beeldhouwer ben ik volledig autodidact en volg mijn eigen gevoel en ervaring. Voor mij is een beeld geslaagd, als het bij de kijker iets van een emotie losmaakt.

workshop
Elke zaterdag geef ik een workshop beeldhouwen in harde steen.
De dag start om 9.30 uur en eindigt om 16.30 uur, waarna het tijd is om de spullen op te ruimen en een glas te drinken. Om plm. 12.30 wordt een prima lunch aangeboden, die bij de prijs is inbegrepen. Er wordt voornamelijk gewerkt in hardsteen (arduin) en diverse marmersoorten. Je kunt zelf een steen meenemen (geen speksteen), of bij mij kopen uit hetgeen ik in voorraad heb.

Gereedschap

Je krijgt de beschikking over een set, bestaande uit enkele beitels, een vuisthamer, en twee raspen. Verder kun je natuurlijk eigen gereedschap meenemen. Schuurpapier kun je bij mij kopen. Gebruik van elektrisch handgereedschap uitsluitend in overleg. We werken in de buitenlucht, dus zorg voor adequate kleding. Als het regent zetten we 3 x 3 tentjes op. In de winter is er in de werkplaats het houtkacheltje aan. Veiligheidsbril, handschoenen, stof- en gehoorbescherming is aan te raden. Ieder werkt in eigen tempo en naar eigen ideeën en krijgt individueel van mij de aandacht die hij/zij nodig heeft.

Maximaal 6 deelnemers per workshopdag, dus veel persoonlijke aandacht.

Het atelier van Cees is elke 1e en 3e zaterdag en zondag van de maand open van 13.00-17.00 uur. Er is naast het werk van Cees ook werk van andere kunstenaars te zien. Tevens woonachtig in Aarle-Rixtel, Eef Wezenberg, heeft een grote collectie optisch kristal bij Cees geëxposeerd.

Neem contact op

Beeldentuin en galerie Cees Meijer
Bakelseweg 14
5735SC Aarle-Rixtel
Plan je route

Openingstijden

  • Elke maandag gesloten
  • Elke dinsdag gesloten
  • Elke woensdag gesloten
  • Elke donderdag gesloten
  • Elke vrijdag 09.30 - 16.30 uur
  • Elke zaterdag 09.30 - 16.30 uur
  • Elke zondag gesloten

Prijzen

  • Groepen€ 50,00 Prijzen: Per dag €50,- . Een 5-dagenkaart €200.- Een dagdeel is ook mogelijk: ochtend inclusief lunch, of middag vanaf 13.30 uur inclusief hapje/drankje €25.-.

Locatie