Deze ambassadeurs van de Peel gingen je voor:

Jermain De Rozario - Sterrenchef

"Als je even weg wilt uit de drukte en de chaos van het leven, ga dan richting Deurne, naar het Buntven. Dat is een plek waar je ook lekker met de hond kan lopen en waar je echt nog de natuur kan ruiken. Vooral ook in de ochtend, met de ochtenddauw. Dat is echt nog een stukje magie dat we hier hebben, wat echt nog puur natuur is. Ik zou daar naartoe gaan."

 

Ontdek het Buntven

Lieke Verhoeven - Boswachter de Pelen

"Wat ik zo bijzonder vind aan de natuur in de Peel, is dat het zo ontzettend waterrijk is. Het is echt een moerasachtig hoogveen en overal waar je loopt zie je water om je heen en dat geeft ontzettend bijzondere natuur. We hebben ook knuppelbruggen in de Groote Peel waarover je als het ware door het moeras heen kunt lopen en vanaf daar zie je bijzondere stukjes natuur, zoals het veenmos en de zonnedauw. En er zitten ontzettend veel vogels langs het pad!"

Meer tips van boswachter Lieke

Dilia Blok - Burgemeester Someren

"Op onze mooie Strabrechtse Heide heb je ook verborgen plekjes. En voor de mooiste moet je even van de fiets stappen, het bos inlopen naar de kleine vennen in alle schoonheid. Daar is het echt genieten van de rust en stilte."

Ontdek de Strabrechtse Heide

Volg @Landvandepeel op social media! - #hetmysterievan #landvandepeel