Ruiteren en Mennen in Deurne


  125 km paardrijplezier in de gemeente Deurne
  Midden in De Peel, in een prachtige natuurrijke omgeving, ligt Deurne. Het Deurnese ruiter- en menroutenetwerk is goed voor wel 125 km paden door de mooie natuur.

  Een groot deel van de paden is onverhard en heeft een zanderige ondergrond. Ideaal voor paard, ruiter en menner. Je rijdt door bos- en heidegebieden, uitgestrekte weilanden en langs knusse dorpjes. Gastvrije ondernemers bieden een goede slaapplaats voor jou én je paard.

  Deurne is een mooie uitvalsbasis voor meerdere dagen rijplezier. De paarden even laten rusten? Breng eens een bezoek aan één van de vele bezienswaardigheden of evenementen in onze gemeente. Of kom genieten van de Brabantse gezelligheid in de Deurnese restaurants en eetcafés of op één van de vele terrasjes. Je bent van harte welkom!

  Hoe werkt het netwerk?
  De afgebeelde routekaart geeft je een overzicht van 125 km aan bewegwijzerde ruiter- en menroutes in Deurne. Dit netwerk bestaat uit lussen die door middel van genummerde knooppunten met elkaar zijn verbonden. De genummerde knooppunten op de kaart corresponderen met de rood/witte knooppunten in het veld. De routes zijn tweezijdig bewegwijzerd en de afstanden tussen de knooppunten staan op de kaart aangegeven. Door van het ene knooppunt naar het andere te rijden heb je zelf de vrijheid je eigen route uit te stippelen en afstand te bepalen.

  De ruiterpaden ook digitaal
  Alle ruiterpaden van het ruiter- en menroutenetwerk in Deurne zijn online gratis beschikbaar op www.ruiterenenmennen.nl. Kies voor Deurne binnen de provincie Noord-Brabant en kies je startpunt. Stippel online je ruiter- of menroute uit en maak een keuze hoe je de route wilt gebruiken; geprint op papier of via gps-coördinaten. Je kunt de route ook mailen of via social media delen met je vrienden.

  Goed van Start
  Aan het netwerk zijn diverse startplaatsen die op de kaart staan aangegeven. Het ideale beginpunt van je route. Hier vind je voldoende grote parkeerplaatsen en een (klein) horecapunt.

  Enkele spelregels en veiligheid
  Het is van belang dat je op de bewegwijzerde paden blijft. Deze paden zijn voor je opengesteld door diverse natuurbeherende organisaties, zodat de kwetsbare gedeelten van de natuur zoveel mogelijk worden ontzien. Mocht je een openstellings- of informatiebord tegenkomen, houd je dan aan de gestelde regels.
  Op de wegen en paden van het ruiter- en menroutenetwerk kunnen ook andere gebruikersgroepen actief zijn. Respecteer elkaar en benader andere gebruikers altijd in stap. Je bent te gast in dit gebied, dus laat geen afval achter.

  Iets te melden?
  De paden van het ruiter- en menroutenetwerk worden voortdurend verbeterd. Is een route toch niet helemaal in orde? Meld dit dan via VVV Deurne, 0493-323655 of stuur een mailtje naar info@vvvdeurne.nl.

  Hieronder - onder bekijk volledige route-  kun je de ruiterroutekaart ook downloaden.

  Horseback riding in Deurne
  Afstand
  125,0 km

  Dit ga je zien

  Startpunt: Ruiteren en Mennen in Deurne
  Markt 1
  5751 BE DEURNE
  Eindpunt: Ruiteren en Mennen in Deurne
  Markt 1
  5751 BE DEURNE