Famous Dutchmen from Gemert-Bakel

Gemert-Bakel is een gemeente gelegen in de Peelrand en de Peelkern. In de gemeente is veel te vinden, zoals rijksmonumenten, musea, kerken... Maar wist u ook dat enkele bekende Nederlanders uit onze mooie gemeente komen?

Jeffrey Herlings

Jeffrey Herlings is motorcrosser en drievoudig wereldkampioen in de MX-2 klasse. Hij was met 18 jaar de jongste winnaar met twee kampioenschappen. Vanaf 2017 is hij deelnemer in de koningsklasse, de MXGP. Na een tweede plaats in 2017 is hij hard op weg om in het seizoen 2018 het wereldkampioenschap te behalen. Op Jeffrey Herlings Instagram pagina staan de meest actuele foto's van deze internationale topsporter die ook bekend is onder zijn bijnaam "The Bullet".

Laura van den Elzen

Laura van den Elzen is sinds het behalen van de tweede plaats in de talentenshow "Deutschland sucht den Superstar" vooral bekend bij onze oosterburen. Deze 20-jarige zangeres en songwriter in het genre "country rock" was al als 12-jarige te zien op de Nederlandse televisie in het programma "My Name Is". 

Nicky Opheij

Nicky Opheij is een Nederlands topmodel. Na haar winst in 2014 van Holland's Next Top Model won Nicky de titel Miss Nederland in 2017. Op Nicky Opheij Instagram pagina staan mooie voorbeelden van zowel privé- als modelfoto's. Nicky was ook nog deelnemer in het tv-programma "Ranking The Stars". 

Eddy Bouwmans

Eddy Bouwmans is een voormalige profwielrenner en deelnemer aan de Tour de France. Hier won hij als enige Nederlander tot nu toe het jongerenklassement. Tussen 1990 en 1997 reed hij voor de ploegen Panasonic-Sportlife, Novemail-Histor, Novell en Forelldorado-Golf. In zijn carrière behaalde hij 11 overwinningen. Eddy Bouwmans is momenteel eigenaar van het interieurbedrijf DIM.

NikkieTutorials

Nikkie de Jager, beter bekend als NikkieTutorials, is visagiste en vlogger met als voornaamste onderwerpen make-up en lifestyle. Met haar kanaal 'NikkieTutorials' bereikt ze ruim 10 miljoen abonnees. Door de video's vanaf in het begin in het Engels te presenteren bereikt ze een groot publiek in het buitenland.Haar eerste vlogs maakte ze vanuit haar slaapkamer in Gemert. Nikkie de Jager woont momenteel in de gemeente Uden.