Out and about in Brabant

Wie denkt aan uitjes in Brabant denkt al snel aan populaire uitjes in grote steden, maar weet u dat er ook veel leuke uitjes in de dorpjes in Brabant te vinden zijn? Daarbij kunt u denken aan het Boerenbondsmuseum in Gemert. Het is niet alleen een museum waarin u teruggaat in de tijd; het is ook een geschikte locatie voor leuke en vooral verschillende activiteiten. Zo is er bijvoorbeeld in de zomer een historische kermis te vinden en in de winter kan iedereen er schaatsen tijdens het winterpleinfestijn van Gemert.

Verspreid over het jaar zijn er bij het Boerenbondsmuseum verschillende demonstraties te zien, zoals boekdrukken, een ouderwetse schooldag of dorsen. Een ideaal uitje voor toeristen, maar natuurlijk ook voor de inwoners om te zien hoe het er vroeger aan toe ging.

Maar er is nog meer: wat dacht u van Gimmert Gist? Of tractorpulling Bakel?

Bezienswaardigheden in Gemert-Bakel

In Gemert-Bakel staan veel oude en historische gebouwen, zoals de kerk van Handel, de kerk van Mortel, de vier molens van Gemert en het atelier van Gerard van Lankveld. Er zijn zoveel bezienswaardigheden dat u er samen met een gids een dag mee kunt vullen om zoveel mogelijk te zien van Gemert-Bakel.

Als u van de natuur houdt, dan is een ontspannen fiets- of wandeltocht door de natuur van Gemert-Bakel echt iets voor u. Zoekt u een uitje in Brabant met kinderen, dan is de speelboerderij Aardbeienhof of de tropische vlindertuin in Gemert een leuk én betaalbaar dagje uit.