Blotevoetenpad Toon Kortooms Park

Gezin bij het blotevoetenpad in het Toon Kortoomspark Deurne

Schoenen uit en op blote voeten De Peel ontdekken?
Dat doe je op het blotevoetenpad in het Toon Kortooms Park. Over boomstronken, wiebelbrug en bungeldraad. Durf jij door het water te waden en hoe voelt het veen? Bijzonder!

Voor iedereen
Het blotevoetenpad is een ware beleving in de Peel, op alle paden komt u diverse natuurlijke ondergron…

Schoenen uit en op blote voeten De Peel ontdekken?
Dat doe je op het blotevoetenpad in het Toon Kortooms Park. Over boomstronken, wiebelbrug en bungeldraad. Durf jij door het water te waden en hoe voelt het veen? Bijzonder!

Voor iedereen
Het blotevoetenpad is een ware beleving in de Peel, op alle paden komt u diverse natuurlijke ondergronden tegen die uw voeten prikkelen en als het ware masseren. Onderweg zijn er talloze andere belevenissen te vinden, zoals o.a. uitkijktorens, evenwichtsbalken, touwbrug oversteek, moddersloot en steltlopen. Na afloop is er de mogelijkheid de voeten af te spoelen. De uitgezette route is ca. 1 uur lopen en is ook goed begaanbaar met kinderwagen en rolstoel. Daarnaast is een avonturenroute aangegeven met rode paaltjes. Deze route loopt naast de normale route en leid je door het water, modder en tal van andere uitdagende hindernissen naar het einde.

Praktische info
Gemiddelde bezoekduur is 1 uur en 30 minuten.
Entree is de hele dag geldig.
Kinderen tot 2 jaar gratis.
Huisdieren zijn niet toegestaan.
Reserveren is niet nodig.

Groot terras
Er is na afloop gelegenheid je voeten te wassen in de voetenwasplaats. Ook is er de mogelijkheid om even het blotevoetenpad te verlaten en op het terras te genieten van een lekkere kop soep of een broodje uit het restaurant. Je kunt dan daarna op het vertoon van uw entreebewijs kosteloos weer het blotevoetenpad betreden. 

In Toon Kortooms Park
Het blotevoetenpad is onderdeel van het Toon Kortooms Park nabij Deurne. Het park ligt op de plek waar streekromanschrijver Toon Kortooms vroeger gewoond heeft. In het voormalig woonhuis van familie Kortooms is nu een museum gevestigd. Voor het museum wordt aparte entree geheven.

Openingstijden

  • Let op: openingstijden kunnen afwijken tijdens feestdagen
  • NB. Tijdens de meivakantie, zomervakantie regio zuid en de herfstvakantie elke dag open 10.00-18.00u. Voor groepen ook 's avonds open op aanvraag

Locatie

Neem alvast een kijkje