Ode aan het landschap

In het Land van de Peel krijg je de ruimte. Om de vrijheid te voelen, rust te vinden en op te laden. Met een Natura 2000-status geldt het Peellandschap als één van de rijkste vogelgebieden van West-Europa. Verken blikvangers als Nationaal Park de Groote Peel en de Strabrechtse Heide of volg wandel- en fietsroutes langs uitgestrekte vlaktes, ongerepte veenmoerassen en verborgen vennen.

 

 

Dit mag je niet missen - Het mooiste van de weidse natuur

Overnachten in de natuur

Brabantse Natuurpoorten in het Land van de Peel

Brabantse Natuurpoorten in het Land van de Peel zijn dé startpunten voor jouw volgende avontuur door de Brabantse Natuur. De Natuurpoorten zijn gelegen aan de prachtige natuur van Landgoed de Stippelberg, de Peel en de Strabrechtse Heide. Start jouw volgende fiets-, wandel-, ruiter- of MTB-tocht vanuit één van de Natuurpoorten in de Peel. Ontdek de Natuurpoorten en ga er op uit in het Land van de Peel!

Bekijk alle natuurpoorten in de Peel

Natuurpoorten en boscafés - De ideale uitvalsbasis voor je wandel- of fietsroute

Inspiratie om de weidse natuur te ontdekken

Boek nu: - Land van de Peel wandel- en fietsarrangement

4 dagen v.a. €239,- p.p.

Voor de actieve natuurliefhebber die er even helemaal uit wil zijn in eigen land is er nu het speciale Land van de Peel wandel- en fietsarrangement in samenwerking met Avontuur Dichtbij. In 4 dagen verken je al wandelend en fietsend alle hoogtepunten van de regio, met onderweg mooie natuurgebieden, gezellige dorpen en bijzondere accommodaties:

  • Ontdek Nationaal Park Natura 2000-gebied de Groote Peel

  • ​Fietsen over de Strabrechtse Heide, een van de grootste heidegebieden van Nederland

  • Optie om op pad te gaan met een e-chopper 

  • Je overnacht in gezellige, kleinschalige B&B’s

Lees meer

Op de kaart - Stippel je eigen route uit door de natuur