De regio

Het Land van de Peel wordt gevormd door zes gemeenten. Samen één regio vol bezienswaardigheden, maar ook elk met een eigen karakter. Kom winkelen en cultuursnuiven in Helmond of ontdek het ambacht van klokkengieten in Asten, tevens toegangspoort tot Nationaal Park de Groote Peel. In Deurne bezoek je de mooie veenkolonies Griendtsveen en Helenaveen of bewandel je het Tuinpad van mijn vader. Stippel een route uit langs kloosters en kastelen in Laarbeek of struin door de weidse natuur op de Strabrechtse Heide in Someren.

 

L aarbee k E indh ov en (18 min . ) W eert (25 min . ) Gemer t -Ba k el H elmond Deurne A s t en Some r en Nijmegen ( 43 min . )

Land van de Peel

Het Land van de Peel wordt gevormd door zes Brabantse gemeenten. Samen één regio vol bezienswaardigheden, maar ook elk met een eigen karakter en uniek aanbod.

Helmond

Helmond staat bekend om het prachtige kasteel, de bijzondere architectuur en het culturele aanbod. Kom een middagje winkelen en geniet van de heerlijke terrasjes aan het water.

Meer over Helmond
Gezin bezoekt Kasteel Helmond

Asten

Het klokkendorp van de Peel, waarover je alles te weten komt in Museum Klok & Peel. Natuurliefhebbers kunnen terecht in Nationaal Park de Groote Peel. Dit Natura 2000-gebied staat bekend als een waar paradijs voor vogelaars.

Meer over Asten

Deurne

Het Palet van de Peel dankt haar naam aan schrijvers en kunstenaars als Antoon Coolen, Toon Kortooms en Hendrik Wiegersma. Bewandel het Tuinpad van mijn vader, bezoek de sfeervolle markt, verken de Deurnese Peel met de dorpjes Griendtsveen en Helenaveen.

Meer over Deurne
Fietsers kasteeldomein Deurne

Gemert-Bakel

De rijke historie van Gemert-Bakel is vandaag de dag nog volop te beleven. In de sfeervolle dorpskernen, musea en bij het imposante kasteel van Gemert. Natuurgebieden de Stippelberg en Grotelsche Heide bieden alle ruimte voor rustzoekers.

Meer over Gemert-Bakel
Routekaart lezen voor kasteel Gemert

Laarbeek

In de Waterpoort van de Peel worden de vier kernen verbonden door natuur en water. Laarbeek wordt dan ook gekenmerkt door het landelijke karakter. Proef de streekproducten van het land en ontdek de rijke cultuurhistorie in molens, kloosters en kastelen.

Meer over Laarbeek
Terras bij het muziek paviljoen in Beek en Donk

Someren

Met een unieke ligging aan de rand van De Groote Peel en de Strabrechtse Heide, is Someren bij uitstek een wandel- en fietsgemeente. Geniet hier volop van de vele routes door afwisselende natuur met bossen, vennen en uitgestrekte heidegebieden.

Meer over Someren
Fietsers in de weidse natuur van de Strabrechtse Heide

Tips & inspiratie - De hoogtepunten in het Land van de Peel