Welkom in Laarbeek

Vlakbij Eindhoven en Helmond ligt Laarbeek. Op de kruising van de Zuid-Willemvaart en het Wilhelminakanaal vind je alle ingrediënten voor een dagje uit. Mooie fiets- en wandelroutes, sfeervolle restaurants en cafés, biologische steekproducten, prachtige kastelen, een klooster, kapellen, molens, heemkamers, oude torens en het gebouw van de oudste klokkengieterij ter wereld! Als ‘Waterpoort van de Peel’ biedt Laarbeek uiteraard ook kanalen, riviertjes, vijvers en bruggen.

 

Ga snel naar

Het verhaal van Laarbeek

Waterpoort van de Peel

Laarbeek is een gemeente in de Nederlandse provincie Noord-Brabant, deels gelegen in de Meijer van Den Bosch en deels in De Peel. De gemeente is op 1 januari 1997 ontstaan door de samenvoeging van de voormalige gemeenten Aarle-Rixtel, Beek en Donk en Lieshout (waar ook het kerkdorp Mariahout bij hoorde). Het gemeentehuis is gevestigd in Beek en Donk. De gemeente telt inmiddels bijna 23.000 inwoners en heeft een oppervlakte van 55,86 km2. 

Laarbeek staat bekend om het prachtige groen, het vele water, de historie, cultuur en als heerlijke plek om te verblijven en recreëren.  

Boten en jachten liggen in de zomer in de Passanthaven in Aarle-Rixtel.

Tips & Inspiratie - Eropuit in Laarbeek

Volg Toerisch Laarbeek op social media - Tips, inspiratie en de laatste nieuwtjes

   

Plan je bezoek - aan de Waterpoort van de Peel