Welkom in Someren!

Welkom in de gemeente Someren, die bestaat uit de kernen Someren-Dorp, Someren-Eind, Someren-Heide en Lierop. Someren ligt centraal tussen de gemeentes Eindhoven, Weert en Helmond. Someren is een uitgestrekte Brabantse plattelandsgemeente waar het goed toeven is! Door haar unieke natuurlijke ligging aan de rand van De Groote Peel en de Strabrechtse Heide met haar afwisselende bos- vennen-en heidegebieden is Someren bij uitstek een echte wandel- en fietsgemeente!   

Een breed aanbod bewegwijzerde routes brengt je naar de mooiste plekken in Someren! Via maar liefst 18 bewegwijzerde wandelroutes ontdek je de prachtige natuurgebieden of ontdek via de Allemanspaden de dorpskernen! Of via de 7 thema-fietsroutes of het fietsroutenetwerk al fietsend genieten van de monumenten en van de mooie natuur die Someren rijk is!

                                                        

Wat ga jij doen in Someren?

Ga snel naar....

Het verhaal van Someren

In gastvrij Someren is altijd wel wat te doen! Someren kent talrijke ondernemers, verenigingen en stichtingen die hun uiterste best doen om uw verblijf zo aangenaam mogelijk te maken! Er worden door het jaar heen talrijke aantrekkelijke activiteiten georganiseerd zoals de Kennedymars, openluchtvoorstellingen in het natuurtheater, het Nirwana tuinfeest, de Heise bierfesten en diverse andere festivals en evenementen. 

Ontdek de Somerense kerkdorpen en de prachtige natuurgebieden