Welkom in Someren!

Welkom in de gemeente Someren, die bestaat uit de kernen Someren-Dorp, Someren-Eind, Someren-Heide en Lierop. Someren ligt centraal tussen de gemeentes Eindhoven, Weert en Helmond. Someren is een uitgestrekte Brabantse plattelandsgemeente waar het goed toeven is! Door haar unieke natuurlijke ligging aan de rand van De Groote Peel en de Strabrechtse Heide met haar afwisselende bos- vennen-en heidegebieden is Someren bij uitstek een echte wandel- en fietsgemeente! In gastvrij Someren is altijd wel wat te doen! Someren kent talrijke ondernemers, verenigingen en stichtingen die hun uiterste best doen om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken! Er worden door het jaar heen talrijke aantrekkelijke activiteiten georganiseerd zoals de Kennedymars, openluchtvoorstellingen in het natuurtheater, het Nirwana tuinfeest, de Heise bierfesten en diverse andere festivals en evenementen.

Bekijk alle evenementen en ontdek Someren

© VVV Someren

Agenda

Benieuwd wat er allemaal te beleven is in Someren? Neem dan een kijkje in de uitagenda! 

© VVV Someren

Ontdek Someren

Ga op ontdekkingstocht door onze uitgestrekte gemeente en ontdek het grote gevarieerde buitengebied en vooral de prachtige bossen, vennen en heidegebieden die Someren rijk is!

Ontdek het gebied met de dorpskernen!

Ontdek Someren, Someren-Eind, Someren-Heide en Lierop!

Someren heeft een breed aanbod van allerlei activiteiten!

Ontdek alle groeps-en kinderactiviteiten

Een dagje zwemmen, golfen, naar de speeltuin? Het kan allemaal in Someren!

© VVV Someren

Winkelen in Someren

Someren heeft diverse grote supermarkten en een groot aanbod van speciaalzaken!

Ontdek de Kunst en Cultuur

Someren is een dorp met een rijke traditie en geschiedenis! Veel gebouwen, monumenten en kunstobjecten geven een beeld van hoe het leven vroeger was, maar ook hoe Someren in de loop der jaren uitgebreid en doorgegroeid is naar het huidige Someren, een krachtig dorp in een prachtige omgeving waar de inwoners trots op zijn! 

Eten, drinken en uitgaan in Someren

© VVV Someren

Eten en drinken in Someren

Gastvrij Bourgondisch Someren beschikt over talrijke horecagelegenheden met veel terrassen waar het goed toeven is en geniet tijdens je verblijf van een heerlijk drankje of smakelijk hapje.

Strabrechtse Smikkel arrangement

Helaas wordt er vanwege alle Corona beperkingen dit jaar geen Strabrechtse Smikkel boekje uitgegeven. 

Uitgaan in Someren

Een avondje uit of een theatervoorstelling bijwonen? Het kan allemaal in Someren! Bekijk alle mogelijkheden!

Fietsen, wandelen of paardrijden in Someren

Fietsen in Someren

Ontdek de vele bewegwijzerde fietsroutes of stel zelf een route samen via het fietsroutenetwerk

Wandelen in Someren

Someren heeft maar liefst 18 bewegwijzerde wandelroutes! Ontdek via deze themaroutes de prachtige natuurgebieden of via de Allemanspaden de dorpskernen!

© VVV Someren

Mountainbiken in Someren

Trek er sportief op uit en volg de speciaal aangelegde en bewegwijzerde mountainbikeroutes die door de bos-en vennengebieden lopen! 

Paardrijden in Someren

Someren beschikt sinds enkele jaren over een uitgebreid Ruiterroutenetwerk dat in verbinding staat met de ruiterpaden van de buurgemeenten.

Plan je bezoek aan Someren

© VVV Someren

Overnachten in Someren

Someren heeft uitgebreide overnachtingsmogelijkheden! De gastvrije recreatieondernemers heten je van harte welkom op hun campings, minicampings, bungalowpark, in hotels en groepsaccommodaties.

© VVV Someren

Welkom bij VVV Someren

Het VVV-agentschap in het hart van Someren tegenover het gemeentehuis aan het Wilhelminaplein helpt je graag wegwijs te maken in onze prachtige omgeving!

© VVV Someren

Bereikbaarheid

Someren is makkelijk bereikbaar vanuit alle richtingen bijvoorbeeld vanaf de A67 Eindhoven-Venlo afslag 35.