Wat te doen in Deurne?

Een bezoek aan Deurne begint bij de VVV. Hier vind je alle informatie voor je bezoek; toeristisch-recreatieve mogelijkheden, Deurne nieuws, tips en evenementen, overnachten en bezienswaardigheden. VVV Deurne helpt je graag op weg!

© Wendy van de Wallen

Wat wil je zeker zien?

Op zoek naar de top 10 bezienswaardigheden in Deurne?

Bekijk onze tips
© Marianne Fransen

Evenementen

Wat is er vandaag te doen in Deurne? 

Bekijk de uitagenda

De mooiste routes

Je vindt ze hier! Knooppunten route plannen of zelf routes maken. Fietsen en wandelen, mtb routes, single track en ruiter routes. Bekijk hier de mooiste routes.

De mooiste routes in Deurne

Tentoonstellingen en Exposities

Tentoonstellingsagenda met een overzicht van lopende exposities en tentoonstellingen

Wat is er nu te zien
© Marianne Fransen

VVV Deurne helpt je op weg!

Op dit moment zijn wij i.v.m. de lockdown helaas gesloten. Lees hier hoe je via de webshop kunt bestellen en met ons in contact komt.

Contact en openingstijden

Een Peeldorp met een creatieve inslag

Wij heten je van harte welkom in onze mooie gemeente. De mensen hier in Deurne hebben een ding gemeen: een creatieve inslag. Kunst en inventiviteit zijn kenmerken die voor ons dorp staan. Deurne dankt haar goede naam aan kunstenaars als onder andere de schrijvers Antoon Coolen, Toon Kortooms en Friso Wiegersma, waarvan de laatste het overbekende lied Het Dorp schreef. Een lied dat over dit dorp gaat en waarin het tuinpad van zijn vader Hendrik voorkomt. Dit tuinpad kun je overigens nog steeds bewonderen! Bij Deurne mag je ook denken aan DAF. Immers de man die DAF wereldberoemd maakte met zijn uitvinding van de automatische transmissie is Hub van Doorne, een van Deurnes helden. Hedendaagse beroemdheden bevestigen ook nu onze reputatie. Denk bijvoorbeeld aan Monic Hendrikx, een gevierd actrice. De aanwezigheid van kunstenaars, ondernemers en andere betrokken inwoners zorgt ook vandaag nog voor een veelkleurige gemeenschap. We zeggen met trots: Deurne, Palet van De Peel!

Deurne 1300 jaar

13 eeuwen Deurne gevierd met activiteiten
De oudste vermelding van de plaatsnaam Deurne (Durninum) dateert van 721. In 2021 bestaat Deurne dus 1300 jaar en dat wordt gevierd! Bijzonderheden uit dertienhonderd jaar geschiedenis komen voorbij via tal van activiteiten.

Alles over het jubileumjaar
© Marianne Fransen
© Marianne Fransen

Met een groep in Deurne

Dagje uit en leuke dingen doen met familie of vrienden. Personeelsfeest, teambuilding of excursie, dagactiviteiten voor grote groepen of kleine groepen. Deurne biedt volop mogelijkheden voor een mooi uitje of uitstapje. Hier vind je gezellige, bijzondere en originele groepsactiviteiten. Speciale rondleidingen, een stadswandeling, actief en sportief, de natuur beleven of lekker creatief bezig zijn in een workshop. Altijd een programma naar jouw wens en budget.

Bekijk de mogelijkheden

Eten en Uitgaan

Uit eten

Uit eten? Restaurants Deurne, eten afhalen, eten bestellen in de buurt, lunchen Deurne en een ijsje eten. In Deurne zijn volop mogelijkheden.
 

Lees meer

Uitgaan en feestvieren

Feest lokatie, feestzaal huren, theater voorstelling en bioscoop in de buurt. In Deurne kun je uitgaan en feestvieren. Ook in het grand cafe of café Deurne.

Lees meer

Plan je bezoek

Overnachten

Van hotel tot B&B en van vakantiehuisje tot groepsaccommodatie. Bekijk hier alle mogelijkheden in Deurne.

© Marianne Fransen

Parkeren en Openbaar Vervoer

Informatie over openbaar vervoer in Deurne, lijndienst voor bus en buurtbus, de trein Eindhoven en Venlo en treinstation van NS, maar ook info over autoverhuur, taxi en touringcar vind je hier. Ook als je meer wilt weten over gratis of betaald parkeren

Zakelijk

Bekijk hier de mogelijkheden voor vergaderen, conferentie of zakelijke bijeenkomst in Deurne. Maar ook ideeën voor een uitje met het personeel of een bedankje of presentje voor de medewerkers.