Heerlijck Vrij in Gemert-Bakel!

Hartelijk welkom in Gemert-Bakel, vrije Heerlijckheid in de Peel!

De oorsprong van “Gemert-Bakel, Heerlijck Vrij” is gelegen in de rijke historie: het gebied rondom Gemert had vanaf het begin van de 13e eeuw een aparte soevereine status als Heerlijckheid. Deze Heerlijckheid kenmerkte zich door verschillende privileges en vrijheden, zoals godsdienstvrijheid en andere (vrijere) wetgeving.

Met name het (positieve) gevoel en de sfeer (genieten/Bourgondisch) van een Heerlijckheid zijn hierbij van belang. Als onderdeel van de Duitse orde was het gebied vroeger een toevluchtsoord voor velen, waarbij er een sfeer van vrijheid heerste. Ook Handel viel vroeger onder deze Heerlijckheid waarvan het kasteel de belangrijkste fysieke nalatenschap is. Daarnaast zijn Bakel en Milheeze ook geruime tijd een Heerlijckheid geweest.

 

Snel naar:

Wat mag je niet missen in Gemert-Bakel?

Welke plekken mag je echt niet missen tijdens een dagje uit of weekend weg in de gemeente Gemert-Bakel en de Peel? Op onze website zetten we van alles voor u op een rijtje! Geniet vast van de voorpret en kom naar Gemert-Bakel!

 

Tips!

Je bezoek aan Gemert-Bakel begint bij de VVV

Uw verblijf in Gemert-Bakel begint bij de VVV. Voor arrangementen, ticketverkoop, routes, cadeaubonnen en streekproducten.
Stap gerust even binnen voor toeristische informatie over Gemert-Bakel en de Peelregio, of voor een mooie fiets- of wandelroute.
Het team van enthousiaste VVV-medewerkers geeft graag advies en informatie. De VVV-winkel bevindt zich op het Ridderplein in Gemert!
Je bent van harte welkom!

VVV Winkel

Wat kun je doen in Gemert-Bakel?

In de Vrije Heerlijckheid Gemert-Bakel zijn talloze mogelijkheden om je een of meerdere dagen te vermaken. Wat dacht u van een bezoek aan Boerenbondsmuseum Gemert? Door het hele centrum van Gemert vindt U schitterende gebouwen waarvan vele op de monumentenlijst zijn geplaatst. Verder geeft de omgeving van Gemert de mogelijkheid om wandelend of fietsend van het natuurschoon te genieten. Kijk hier wat er zoal te doen is en waar u kunt verblijven.

 

Meldt uw evenenement aan!

Evenementen

Sportief en actief

Uit met kinderen

Eten, uitgaan en slapen in Gemert-Bakel

Eten en Uitgaan

Op zoek naar een restaurant of eetgelegenheid in Gemert-Bakel? Hier vindt u diverse eetgelegenheden voor lunch of diner. Uitgaan is een feest in Brabant!

Overnachten

Op zoek naar een goed bed, een mooie camping of een gezellige B&B? In Gemert-Bakel is voor elk wat wils!

Nog meer te doen in Gemert-Bakel

Kunst en Cultuur

Dagje uit

Vrienden van de VVV

Met een groep

Winter in de Peel

is genieten!

Winkelen

Peelpeuzelen

Omroep Centraal

Social Media

De Dorpen