Plant Based Food and Drink Experience

2 en 3 augustus

Een 5 gangendiner met bij iedere gang een bijpassende (non)alcoholische drank in de moestuin

Boer Henk en chef-kok Manfred

Boer Henk van Bijzonder Brabants en plantbased foodspecialist en chef-kok Manfred van Bij Albrecht in Eindhoven www.bijalbrecht.nl zorgen voor een plant(aardige) avond op de boerderij. Een unieke kans om te zien en te proeven hoe bijzondere groenten groeien en smaken. En dat gewoon in de Peel in de open lucht. Je hoeft niet vegan of vegetartisch te zijn om hier van te genieten.

Met de visie
'Iedereen kan genieten van plantaardige gerechten, ook…

Een 5 gangendiner met bij iedere gang een bijpassende (non)alcoholische drank in de moestuin

Boer Henk en chef-kok Manfred

Boer Henk van Bijzonder Brabants en plantbased foodspecialist en chef-kok Manfred van Bij Albrecht in Eindhoven www.bijalbrecht.nl zorgen voor een plant(aardige) avond op de boerderij. Een unieke kans om te zien en te proeven hoe bijzondere groenten groeien en smaken. En dat gewoon in de Peel in de open lucht. Je hoeft niet vegan of vegetartisch te zijn om hier van te genieten.

Met de visie
'Iedereen kan genieten van plantaardige gerechten, ook als je liefhebber bent van een stukje vlees of vis' serveerde plantbased foodspecialist en chef-kok Manfred al 7 jaar succesvol zijn plantbased foodexperience. Dat dit gewaardeerd wordt blijkt wel uit de opname van Bij Albrecht in de Gault Millau gids. Bij boer Henk ontdekte Manfred in 2020 Lupine die hij inmiddels veelzijdig in zijn unieke keuken heeft verwerkt. “Lupine is voor mij, en velen, een interessant product door zijn unieke kenmerken zoals het binden van Co2 en het complete eiwit profiel voor menselijke voeding” zegt de chefkok. Samen met Henk en de LuPeel boeren is hij bezig om Lupine op de kaart te zetten en het kan niet anders dan dat deze peulvrucht een podium krijgt tijdens het diner.

Wel honderd bijzondere groenten  
Boer Henk heeft dezelfde passie voor groenten, dit merk je gelijk als hij je meeneemt door zijn onvergetelijke moestuin, hier geeft hij Lupine een speciale plek, en verteld over zijn unieke kijk op de teelt. Boer Henk laat in zijn moestuin zien hoe je (h)eerlijke groenten kunt telen, als je goed voor onze aarde zorgt. Wel honderd bijzondere groenten de zogenaamde ‘vergeten groenten’ en onbekende groenten uit andere landen die ook in ons klimaat kunnen groeien. Ooit gehoord van de Boltardy rode biet, de Petit Posy spruit of de Frijol Negro bonen? “Het is geweldig om met Manfred samen te werken, die altijd bezig is met het ontwikkelen van culiniare plantaardige gerechten.” Deze samenwerking komt tot uitting in een onvergetelijk diner in de moestuin. “Samen laten wij de gasten de unieke smaken van deze groenten ervaren” zegt boer Henk “op de boerderij zijn ze iedere keer weer verbaasd wat allemaal gewoon in de open lucht dichtbij huis kan groeien”.

Wanneer

  • Vrijdag 2 augustus 2024 17.30 - 22.30 uur
  • Zaterdag 3 augustus 2024 17.30 - 22.30 uur

Prijzen

  • € 130,00

Locatie

Neem alvast een kijkje