Sorry, deze activiteit is niet meer beschikbaar

Lezing: Biodiversiteitsverlies als maatschappelijk probleem

t/m 12 juni

Door Ad Havermans

Klimaatverdrag van Parijs uit 2015
Dat de zorgen voor een menswaardig bestaan voor de generaties na ons zijn toegenomen, is mede te danken aan het klimaatverdrag van Pari…

Door Ad Havermans

Klimaatverdrag van Parijs uit 2015
Dat de zorgen voor een menswaardig bestaan voor de generaties na ons zijn toegenomen, is mede te danken aan het klimaatverdrag van Parijs uit 2015. Het gaf het klimaatprobleem de aandacht van de hele wereld. Een ander belangrijk aspect van duurzaamheid is de verscheidenheid aan soorten op deze wereld, ofwel de biodiversiteit. Iedereen kent wel boodschappen als 'De Yangtzedolfijn uitgestorven...','Koralen ernstig bedreigd...'. De biodiversiteit van onze Aarde wordt blijkbaar bedreigd. Tijdens deze lezing wordt dat probleem verkend. Nadat is vastgesteld wat wordt verstaan onder biodiversiteit, wordt nagegaan of er inderdaad sprake is van uitsterven van soorten. Gaat dat sneller dan dat van nature gaat? Wat zijn er de oorzaken van en wat de maatschappelijke gevolgen voor Nederland en voor de wereld als geheel. Tenslotte is er aandacht voor mogelijke oplossingen. De lezing gaat in op belangwekkende studies naar de ecologische grenzen van planeet aarde. Eerdere lezingen van de goed ingevoerde Ad Havermans werden als zeer interessant ervaren. Echt een aanrader voor ieder die om natuur geeft.

Organisatie
De lezing wordt georganiseerd door de Agrarische Natuurvereniging sPeelslandschap samen met de Ossenbeemd. sPeelslandschap is bij veel mensen bekend van het uitdelen van gratis bloemenzaad bij de Ossenbeemd in het voorjaar.

Zaal open
Vanaf 19.00 uur.

Neem contact op

Boerderij, 9 minuten fietsen vanaf de Ossenbeemd
Kouterdreef 6 (zijstraat van de Milhezerweg)
5752 PK Deurne
Plan je route

vanaf jouw locatie

Prijzen

  • Vrijwillige bijdrage € 4,00 of meer p.p., inclusief koffie/thee.

Locatie