Sorry, deze activiteit is niet meer beschikbaar

Concertcyclus - C&L Classical

t/m 20 mei

Fluit- en harpmuziek uit de 20e eeuw

C&L Classical
Een harp-fluit duo bestaande uit harpiste Laura van der Kloet (Nederland) en fluitiste Chiara Guijarro (Spanje). Op het programma st…

Fluit- en harpmuziek uit de 20e eeuw

C&L Classical
Een harp-fluit duo bestaande uit harpiste Laura van der Kloet (Nederland) en fluitiste Chiara Guijarro (Spanje). Op het programma staan werken uit de 20e eeuw met naast werken van Franse componisten als Claude Debussy, Jean Cras, Maurice Ravel, Camille Saint-Saëns en Jacques Ibert ook Henrdik Andriessen. Sinds 2021 vormen ze een kamermuziekduo en hebben  in verschillende settings opgetreden. In hun optredens combineren ze hun twee verschillende persoonlijkheden en achtergronden met het unieke geluid van de gecombineerde harp en fluit. C&L Classical: “Muziek raakt ons emotioneel wanneer wij samen spelen, en wij willen deze emotie graag overbrengen aan ons publiek. Ons doel is om het luisterend publiek ons eigen enthousiasme te laten voelen wanneer wij ons repertoire uitvoeren. Het is misschien een ambitieus doel, maar wij geloven in de immense kracht die muziek heeft.”

Programma
– Bilitis, “Six épigraphes antiques pour flûte et harpe”, Claude Debussy (1862-1918)
1e deel: “Pour invoquer Pan, dieu du vent d´été”.
4e deel: “Pour la danseuse aux crotales”.

– “Suite en Duo”, Jean Cras (1879-1921)
1e deel: “Préambule”.
2e deel: “Modéré”.
3e deel: “Assez lent”.

– “Pièce en forme de habanera”, Maurice Ravel (1875-1937).

– “Intermezzo”, Hendrik Andriessen (1892-1981).

– “Fantaisie op.124”, Camille Saint-Saëns (1835-1921).

– “Entre’acte”, Jacques Ibert (1890-1962).

Concertcyclus
De Concertcyclus die elk jaar wordt georganiseerd fungeert als platform voor de niet-liturgische muzikale activiteiten en evenementen in de kerk. Deze concerten vinden gedurende het jaar doorgaans plaats op een zondagmiddag. Sinds in mei 2011 het gerestaureerde Smitsorgel in gebruik is genomen is er alle reden om ook speciale orgelconcerten te organiseren op dit prachtige instrument. Deze zijn in de cyclus geïntegreerd.

Vrijwillige bijdrage  
Voor alle concerten van de cyclus wordt gebruik gemaakt van eenduidige affiches en een daarop afgestemde programmafolder. De concerten zijn gratis toegankelijk en na afloop is er een collecte om de cyclus mogelijk te blijven maken. Men kan contant bijdragen, maar ook contactloos betalen (of met PIN) is mogelijk. Een gemiddelde bijdrage van € 5,00 is het streven van de werkgroep. Ook kan men een gift storten op de rekening van de Stichting Behoud St. Willibrorduskerk Deurne, rekeningnummer NL21 RABO 0120 8278 24 t.n.v. STG. BEHOUD met vermelding van ‘Concertcyclus’.

Neem contact op

Sint Willibrorduskerk Deurne Centrum
St. Willibrorduskerk Deurne Centrum
Markt 9
5751 BE Deurne
Plan je route

vanaf jouw locatie

Locatie