Popkoor Musical Voices - The Colour of Music

12 t/m 14 april

Het koor presenteert de nieuwe show 'The Colour of Music' naar aanleiding van het 45-jarig bestaan

Hoe het begon
In het najaar van 1979 is het wijlen Pater Ad de Boer die de eerste aanzet geeft voor de oprichting van een jongerenkoor in…

Het koor presenteert de nieuwe show 'The Colour of Music' naar aanleiding van het 45-jarig bestaan

Hoe het begon
In het najaar van 1979 is het wijlen Pater Ad de Boer die de eerste aanzet geeft voor de oprichting van een jongerenkoor in Neerkant. Enkele muzikanten uit het dorp worden benaderd om het koor te begeleiden. Na een oproep in het plaatselijke parochieblad “De Klepel” in januari 1980 was Jongerenkoor Musical Voices een feit. In 1992 werd besloten de naam van "Jongerenkoor Musical Voices" te veranderden in "Zanggroep Musical Voices".  Die kleine verandering maakte toch een groot verschil. Immers de leden van het jongerenkoor werden jong volwassenen en hoefde zich nu niet meer "te oud" te voelen voor het koor. Naar aanleiding van het 25-jarig jubileum van Musical Voices in 2004 werd er voor het eerst een avondvullende show gebracht, de show “Flashback”. Vanaf dat moment veranderde het repertoire geleidelijk en werden er steeds meer popnummers aan het repertoire toegevoegd. Meerdere grote shows volgden. Ook het publiek waardeerde dit, waardoor de vorige show “Jukebox” van inmiddels 8 jaar geleden binnen no-time uitverkocht was.

The Colour of Music
Musical Voices legt de lat hoog voor zichzelf en wil graag de voorgaande shows overtreffen. Daarom is twee jaar geleden een speciale Concertcommissie aangesteld die zich bezighoudt met de voorbereiding van de nieuwe show. Bij een nieuwe show hoort uiteraard ook een volledig nieuw repertoire met bijbehorende choreografie en visuele beelden op een groot scherm. Om ervoor te zorgen dat de mensen achter in de zaal ook goed zicht op de show hebben, wordt er speciaal voor deze show een tribune gebouwd.

Korenslag!
Het was de deelname aan het tv-programma Korenslag in 2007 met presentator Hennie Huisman die een nieuwe wending gaf aan het koor. Musical Voices haalde de tweede ronde en mede door het commentaar van de jury werd de choreografie opgepakt. Die ontwikkeling resulteerde in 2014 onder andere in het winnen van de Top 2000 Popkoren Contest in Arnhem. In de categorie Grote Koren kreeg Musical Voices zowel van het enthousiaste publiek als van de jury een staande ovatie in het Luxor-Theater, behaalde de 1e plaats en ging met de felbegeerde beker naar huis.De combinatie van het repertoire, dat bestaat uit Top 2000 en Top 40-nummers, een eigen combo, passende choreografie en de regelmatig terugkerende shows trekt ook jongeren. De leden variëren in leeftijd van 24 tot 75 jaar en komen uit Neerkant, Meijel en omgeving. Het is een hechte groep met weinig verloop. Sinds 2017 staat het popkoor onder leiding van dirigent Jos Helgers uit Herten. Samen hebben ze het doel om mensen te raken met hun muziek. Ze brengen een gevarieerd programma , met soms ontroerende, gevoelige songs en verrassende nummers. Iedereen draagt zijn steentje bij aan de jubileumshow Celebration. Zo bestaat de hele crew van licht, geluid, camera en ledwall presentatie uit louter Neerkantse mensen. Op de achtergrond werken een honderdtal vrijwilligers mee om het geheel tot een succes te maken.

Neem contact op

Gemeenschapshuis De Moost
Moostenstraat 3
5758 RX Neerkant
Plan je route

vanaf jouw locatie

Info en kaartverkoop

Wanneer

  • Vrijdag 12 april 2024 om 20.00 uur
  • Zaterdag 13 april 2024 om 20.00 uur
  • Zondag 14 april 2024 om 14.00 uur

Prijzen

  • Voorverkoop € 15,00 p.p. Dagkassa € 17,50 p.p.

Locatie

Neem alvast een kijkje