Repair Café Laarbeek bij Howeko

vrijdag 1 maart

Bij Howeko vindt er weer een Repair Café plaats. Het is goed om te zien dat steeds meer mensen uit Laarbeek het Repair Café kunnen vinden. 

Er worden meestal huishoudelijke apparaten aangeboden, zoals stofzuigers, strijkijzers en koffieapparaten. Maar ook …

Bij Howeko vindt er weer een Repair Café plaats. Het is goed om te zien dat steeds meer mensen uit Laarbeek het Repair Café kunnen vinden. 

Er worden meestal huishoudelijke apparaten aangeboden, zoals stofzuigers, strijkijzers en koffieapparaten. Maar ook andere apparaten zoals: hobby machines, hoge drukreinigers en zelfs terrasverwarming wordt aangeboden. Het is verbluffend om te zien hoe deze apparaten na een eenvoudige ingreep weer dagelijks dienst kunnen doen. Het lukt niet altijd om de apparaten te repareren, maar als het de mensen na overleg en raadplegen van internet niet lukt om te repareren heeft de eigenaar toch een tevreden gevoel. Ze hebben het tenslotte geprobeerd. De meeste gaan toch naar huis met een gerepareerd apparaat voor weinig kosten. Naast de kosten van eventueel vervangende onderdelen komt er nog een vrijwillige bijdrage bij. Dus het is zeker de moeite waard om langs te komen; 'weggooien is zonde, gun jouw apparaat een tweede ronde'.  Ook Hartman, fabrikant van tuinmeubelen, heeft een aanbod gedaan waarbij ze reserveonderdelen voor de stoelen gratis beschikbaar stellen aan het Repaircafé. Daarnaast leveren ze ook een instructie voor de reparatie. Dat is goed want te vaak worden stoelen en tafels bij het grof vuil aangeboden, terwijl ze best nog gerepareerd kunnen worden.

Je kunt bij het Repair Café van Laarbeek terecht via vrije inloop of via een afspraak. Stuur een mailtje naar repairlaarbeek@gmail.com, waarin je aangeeft wat je wilt laten repareren en je krijgt een afspraaktijd toegezonden. Zeker als je kleine meubels of kleding wilt laten repareren is het sturen van een mailtje handig. Zij zorgen dan dat er reparateurs aanwezig zijn. Als je een wachttijd niet erg vind mag je zo binnen lopen. De koffie staat klaar en er is tijd voor een praatje. Zij zien je graag bij Repair Café Laarbeek, dat is aangesloten bij de landelijke vereniging, samenwerkt met Howeko en wordt gesponsord door de Dorpsraad van Beek en Donk.

Neem contact op

Howeko
Wethouder Heijnsbergenplein 6
5741HX Beek en Donk
Plan je route

vanaf jouw locatie

Wanneer

  • Vrijdag 1 maart 2024 09.00 - 11.20 uur

Locatie