Met drie dafjes trokken we eind oktober het Land van de Peel in met negen contentmakers. Deze instagrammers, fotografen en bloggers lieten we de diversiteit van de regio zien. Van weidse natuur, mysterieuze kastelen, het boerenleven en natuurlijk bourgondisch genieten!

Na het succes van de instameet van vorig jaar organiseerden wij op 21 oktober wederom een instameet. Wij nodigden negen contentmakers, bloggers en fotografen uit om kennis te maken met de regio en samen op pad te gaan in het Land van de Peel. 

De weidse natuur, bourgondisch genieten, mysterieuze kastelen en het boerenleven stonden tijdens deze Instameet centraal. We trokken vanuit Helmond met drie DAFjes de Peel in. Na het ontvangst met koffie bij Herberg de Brabantse Kluis liepen we de kloostertuin van het Missieklooster Heilig bloed in. in de tuin is een Mariagrot te vinden en het is tevens de start van de Kloosterrondwandeling Aarle-Rixtel. Na een korte wandeling door de velden rondom het klooster stapten we weer de DAF in naar de volgende bestemming. Bij In de Hei in Mariahout kan je naast overnachten, vergaderen ook wandelen met Alpaca's. Na een heerlijke lunch gemaakt met lokale produchten uit het Land van de Peel liepen we de Alpaca weide in. Naast een vrolijke ontmoeting met deze nieuwschierige beesten vertelde Lilian ook meer over de wol die ze produceren. Hier maken ze bijvoorbeeld heerlijk warme dekbedden van. Na de lunch was het tijd om de benen te strekken. We rijden verder naar Landgoed de Stippelberg. Dit landgoed is in alle jaargetijden prachtig, maar met de herfstkleuren was het volop genieten. We stonden oog in oog met Schotse Hooglander kalfjes die gedag kwamen zeggen. Van slingerende vlonderpaden tot paddestoelen met witte stippen, het landgoed is enorm fotogeniek en iedereen kon zich hier volop uitleven. 

We eindigen deze gezellige dag in Gemert. Met een kijkje achter de schermen bij het Kasteel van Gemert. Hier wordt hard gewerkt aan de opening van een nieuw hotel. We lopen een rondje door het kasteelpark met gids en ontdekken hoe de religieuze ridders van de Duitse Orde hier nu in Gemert terecht zijn gekomen. Natuurlijk wordt de dag bourgondisch afgesloten met een heerlijke maaltijd bij Buskens gastrobar en proosten we met een lokaal Rabauw biertje!

Instameet
Wat is een Instameet eigenlijk? Het is een georganiseerd samenkomen van mensen die op pad gaan om content te maken. Een instameet kan plaatsvinden in een museum, lege gebouwen (ook wel emptymeet genoemd), regio, stad etc. Tijdens een instameet wordt er content gemaakt, foto's, drone, video of blogs, die ingezet kunnen kunnen op Social Media. De deelnemers zijn fotografen, vloggers, bloggers etc. Tijdens een Instameet zorg je in korte tijd voor rumoer rondom je merk. 

Wij selecteerden de negen contentmakers op hun connectie met natuur, reizen en cultuur. Er zijn mooie beelden gemaakt die we met naamsvermelding mogen gebruiken op onze website en social media. Na de instameet zijn er stories, posts en blogs gedeeld. De resultaten tot zover zijn...

  • 131 stories
  • 16 posts
  • 212.428 bereik
  • 196 foto’s
  • 2 blogs

Wij bedanken alle deelnemers: Saskiaqua, shots by Ellemieke, The Miss Marple, Fotografille, Expeditie Aardbol, Sandra Engels, Nach Holland, Wandelboswachter Ellen en in het bijzonder VVV Gids Frans Belliens die als groot DAF liefhebber en enthousiaste gids de dag compleet maakte.

En natuurlijk de toeristische ondernemers die samen met ons, deze dag tot een succes hebben gemaakt! 

Oldtimerverhuur Liesel Herberg de Brabantse Kluis | In de Hei | Kasteel Gemert | Buskens Gastrobar | Verswinkel B.O.P.

Een greep uit de geplaatste content naar aanleiding van de instameet.

Blogs - Volop inspiratie voor een bezoek aan het Land van de Peel