Chefkok Danny Jansen stapt op de fiets in het Land van de Peel en maakt een heerlijke preitaart. Tijdens zijn fietstocht ontdekt hij nog verschillende plekken waar streekproducten te koop zijn zoals bij Landwinkel De Reijse Heerlyckheid in Gemert. 

Puur van het Land
De route die Danny fietst is de foodroute 'Puur van het Land'. Tijdens deze fietsroute proef je de pure smaak van de Peel. De fietsroute start vanaf Natuurpoort Nederheide in Gemert en brengt je langs heerlijke stopplekken onderweg waar je de producten van het land kan proeven en kopen. Halverwege de route stap je af voor een stop bij Natuurpoort de Peel, of geniet je van een zelfgetapt ijsje bij Melktap de Leegvelder. Zorg voor een goede fietstas want de vele streek- en boerderijwinkels zorgen dat je met een volle tas naar huis gaat! 

Lekker van Streek
Door het volgen van verschillende foodroutes door de provincie ontmoet chefkok Danny Jansen boeren, tuinders en makers van verrassende streekproducten waarmee hij de lekkerste gerechten maakt. Goed en gezond eten is belangrijk maar weet ook wat en waar je de producten vandaan haalt. Bekijk alle afleveringen op de website van Omroep Brabant.

Stap op de fiets - en ontdek de producten uit het Land van de Peel