Welkom in het kloppende hart van Asten

Ondernemers letterlijk in hun hemd: ‘Het houdt een keer op’

di 11 jan 2022 

ASTEN – Volle bak op de Markt in Asten dinsdagochtend. Een protestactie tegen de coronamaatregelen trok veel ondernemers naar het dorpsplein. Ze voelen zich letterlijk ‘in hun hemd gezet’, en laten dat vandaag ook zien. En dat ze niet alleen zijn, blijkt wel uit de legio ondernemers die elders aansluiten.

door Maarten Driessen, Peelbelang 

Of de actie een beetje aanslaat? Ook voor initiatiefnemers Pieternel en Fleur Janssen van Siga Mode – tevens moeder en dochter – is het even afwachten. Maar als Fleur haar mobieltje erbij pakt, blijkt social media al vol te stromen met ondernemers van heinde en verre die ook letterlijk ‘in hun hemd’ staan. “Bizar eigenlijk, dat het zo groot wordt opgepakt. Dit hadden we niet verwacht”, klinkt het verrast.

Maar anderzijds is het tekenend voor de situatie van veel ondernemers, waar de pijn breed wordt gedeeld. “We hebben steeds laten zien dat we bereid zijn om de maatregelen te handhaven, dat we het virus en het bijbehorende leed serieus nemen. Daarom houden we deze actie ook op een vriendelijke, nette manier. Maar op dit moment staat het water bij veel ondernemers tot bóven de lippen”, verzucht Fleur. En daarom is het tijd voor een nieuw geluid richting Den Haag. Een geluid dat nu al sterker en sterker wordt. “Als alleen een moeder en dochter dit al teweeg kunnen brengen …”, is Pieternel hoopvol.

Want ook de Markt staat deze ijskoude dinsdagochtend vol met zomers geklede ondernemers. Ze hebben het er graag voor over, al grijpt iedereen snel naar de jas als het fotomoment erop zit. Maar de protestactie ‘Wij voelen ons in ons hemd gezet’ lijkt zich zo als een olievlek te verspreiden. En dat is precies de bedoeling.

Signaal naar Den Haag

De actie krijgt vandaag brede steun vanuit het Centrummanagement Asten én vanuit de gemeente zelf. Zo gaan wethouders John Bankers en Henk van Moorsel ook even uit de kleren en spreekt burgemeester Anke van Extel-van Katwijk het volle marktplein toe: “Bedankt dat jullie je altijd aan de regels hebben gehouden, dat hebben jullie voortreffelijk gedaan en dat verdient een compliment. Ik begrijp jullie frustratie, op een gegeven moment houdt het een keer op. Ik zal ervoor zorgen dat jullie geluid niet alleen in Asten blijft, maar ook in Den Haag landt. Met jullie hoop ik dat we weer langzaam naar het oude normaal kunnen gaan. Succes, en sterkte.”

 

Astense ondernemers op de Markt in Asten.

Burgemeester Anke van Extel - van Katwijk spreekt de Astense ondernemers toe en steekt hen een hart onder de riem.

In het centrum van Asten vinden jaarlijks diverse activiteiten en evenementen plaats; wat te denken van bijvoorbeeld de koopzondagen die iedere keer in een ander jasje worden gegoten; Rode Loper Dag, Asten op de Catwalk, Lenteshoppen, Moederdag en Vaderdag, de Koopzondag tijdens de braderie van de Burgemeester Wijnenstraat, Kunst in de etalage, Sinterklaas en Kerstmis zijn daar voorbeelden van. 

Maar behalve evenementen als koopzondagen worden er in het centrum van Asten ook verschillende activiteiten georganiseerd zoals de Midzomeractiviteiten, de Pompoendagen en de najaarsactie.

  

Koopzondagen

Activiteiten en evenementen in het centrum

De leukste lokale cadeaubonnen van Asten

De horeca-waardebon t.w.v. € 25,- is verkrijgbaar bij VVV Asten en bij diverse horecagelegenheden in Asten in te leveren

Als je op zoek bent naar een smakelijk cadeau!

                                                

Midas Kadobon

De Kadobon is verkrijgbaar bij de servicebalie van Albert Heijn, Primera Asten en VVV Asten. De bonnen hebben een vast bedrag van €5, €10, €15 of €25 en zijn 5 jaar geldig.

Leuk om te geven maar zeker ook om te krijgen!                                                                                                                                                                                                                                                                  

                            

Bereikbaarheid en parkeren

In het centrum van Asten kun je overal gratis parkeren! Dit door middel van de blauwe parkeerkaart, uiteraard verkrijgbaar bij VVV Asten. Met deze blauwe parkeerkaart kun je twee uur lang gratis parkeren in het centrum van Asten. De parkeerplaatsen waarvoor een parkeerkaart nodig is zijn duidelijk aangegeven met een blauwe belijning. Op zoek naar een parkeerplaats voor een langere verblijfsduur? Parkeer dan je auto bij Museum Klok & Peel; 900 meter gelegen vanaf het centrum van Asten. Ook kun je parkeren bij het evenemententerrein aan de Lienderweg  .