De mooiste routes vindt je in Asten

Asten beschikt over kilometerslange fiets- en wandelroutes; allemaal gebaseerd op het routenetwerk. Of je nu zelf een fiets- of wandelroute route wilt plannen of gebruik wil maken van bestaande fiets- en wandelroutes; in Asten kan het allemaal. Van fietsen en wandelen door de prachtige natuur tot fietsen en wandelen langs de mooiste boerderijen; in Asten ben je aan het juiste adres! 

Mountainbiken in Asten - Fietsen over onverharde paden door de natuur

Mountainbiken is een actieve sport die door steeds meer mensen wordt beoefend. Het fietsen in de natuur over overharde paden met klimpartijen en afdalingen is ook een ware uitdaging. Het gebied in Zuidoost Brabant biedt een enorme variatie in landschap en ondergrond en is daardoor uitermate geschikt voor deze populaire sport. 

De gemeente Asten heeft een aantal prachtige gebieden opengesteld voor de sportieve mountainbiker. Het parcours is aangelegd in samenwerking met T.W.C. (www.twcasten.nl). Het afwisselende parcours bestaat uit vier afzonderlijke rondes, die via verbindingroutes aan elkaar gekoppeld kunnen worden. Ook de mountainbikeroutes in Someren en Deurne zijn via de verbindingsroutes te bereiken.

De terreinverschillen maken de rit interessant. 
* Oostappen kent zandverstuivingen uit de oudheid
* De Schietbaan is een wandelbos met een niet meer gebruikte toneelberg
* In de Polderse bossen vindt je natuurlijke glooiingen uit de ijstijd
* De Dennendijkse bossen daarentegen zijn wat moderner, met rechte en kronkelige paden

Het gehele parcours kan als pittig worden omschreven. Toch zijn de routes ook voor de minder getrainde mountainbiker goed te fietsen. De geasfalteerde verbindingsroutes zijn waarschijnlijk een welkome afwisseling na het klimmen en dalen! 

Startpunten en informatiepanelen:

*  Recreatiepark Prinsenmeer, Kranenvenweg 23 in Ommel
* Voordeldonk, Brand in Asten

Mountainbikeroutes Asten