In Laarbeek vinden elk jaar diverse voorstellingen plaats. Dit kan zijn in de buitenlucht in het Openluchttheater in Mariahout of binnen in Ons Tejater in het Dorpshuis in Lieshout. Voorstellingen kunnen ook in het Buurthuis Mariahout, Ontmoetingscentrum Beek en Donk of MFC De Dreef in Aarle-Rixtel plaatsvinden.

Laarbeek kent een aantal toneelgroepen zoals Toneelvereniging 'De Vriendenkring' uit Lieshout. Zij werd opgericht in november 1988. 
Ze hebben zowel een jeugd als een volwassene groep. Hun voorstellingen worden gespeeld in het Dorpshuis hét thuis van De Vriendenkring. Ook in de regio is de populariteit aan het stijgen, aangezien bezoekers uit alle uithoeken van de regio komen. 

 

 

 

Mariahout beschikt over een toneelvereniging voor jeugd en volwassene. Zij werd in 1973 opgericht. De toneelvereniging staat ook buiten Mariahout op podia. Echter zou de vereniging dit nooit op deze schaal hebben kunnen uitvoeren zonder de steun en samenwerking met de Stichting Openluchttheater Mariahout. 

Het Openluchttheater werd in 1945 gebouwd met de betonblokken van het in de Tweede Wereldoorlog gebombardeerde vliegveld Welschap. Pastoor van Eijndhoven was een groot promotor van het amateurtoneel. Daarnaast werd het theather ook voor plechtigheden gebruikt. In 2012 werd het geheel gerestaureerd en uitgebreid.

Het Openluchtheater ligt in het hart van Mariahout en is makkelijk bereikbaar. Een voorstelling in de buitenlucht is iets speciaals, het theater wordt niet voor niets 'de Parel van Laarbeek' genoemd.  Geniet van de beste artiesten, met de ondergaande zon of sterren aan de hemel. Het is een unieke belevenis die je echt een keer mee moet maken. 

 

Theaters

Theater- en Toneelvoorstellingen

Benieuwd welke theatervoorstellingen er zijn in Laarbeek? Hieronder vind je een compleet overzicht met alle theater- en toneelvoorstellingen in Ons Tejater in het Dorpshuis in Lieshout of in het Openluchttheater in Mariahout.