Sorry, deze activiteit is niet meer beschikbaar

Filmcyclus 'Vrijheid, een worstelingsproces'

t/m 21 februari

De werkgroep Oudereneducatie, de vier gezamenlijke Seniorenverenigingen van Laarbeek en LEV Laarbeek organiseren dit jaar voor de dertiende keer een filmcyclus. Het thema van deze reeks is: Vrijheid, een worstelingsproces. 

Het belang en de waarde van iets besef je vaak pas als je het mist, als het je ontnomen is of nadrukkelijk ontze…

De werkgroep Oudereneducatie, de vier gezamenlijke Seniorenverenigingen van Laarbeek en LEV Laarbeek organiseren dit jaar voor de dertiende keer een filmcyclus. Het thema van deze reeks is: Vrijheid, een worstelingsproces. 

Het belang en de waarde van iets besef je vaak pas als je het mist, als het je ontnomen is of nadrukkelijk ontzegd wordt. Dit geldt met name voor vrijheid. De recente, vaak ingrijpende en soms ook zeer pijnlijke inperkingen van onze vrijheid hebben de discussie over dit thema flink aangewakkerd en op scherp gezet. Maar het beeld van wat vrijheid in feite en ten diepste inhoudt, is en blijft meestal nogal troebel. Te vaak wordt gedacht dat vrijheid iets vanzelfsprekends is, iets dat er zonder meer is of zou moeten zijn. Vaak wordt er ook te simpel en te gemakkelijk over vrijheid gedacht en gesproken. De films van deze cyclus laten zien dat vrijheid niet iets is dat als een kant en klaar pakketje in de schoot geworpen wordt. Vrijheid ontvouwt zich altijd in een brede marge van gebondenheid en afhankelijkheid. Daarbinnen dient de mens zijn keuzes voor goed of kwaad, waar of vals, mooi of lelijk te maken. 

De filmmiddagen vinden steeds plaats in de grote zaal van het Dorpshuis in Lieshout. De film start met een korte inleiding door Philip Verdult, tot aan zijn pensioen als filosoof werkzaam aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Daarna wordt de film vertoond. Na de film is er een korte pauze, gevolgd door een interactieve nabespreking o.l.v. Philip Verdult. Je mag zelf weten of je daarbij aanwezig wilt zijn; wel is dit zeer aan te bevelen. De middag, inclusief nabespreking, duurt tot ongeveer 17.00 uur. Alleen inleiding, film, koffie/thee tot ongeveer 16.15 uur. 

Data van de filmcyclus 
- Dinsdag 21 november - Barbara, Christian Petzold, 2012 (101 min.)
- Woensdag 13 december - 12 Years a Slave, Steve McQueen, 2013 (128 min.)
- Dinsdag 16 januari - The Children Act, Richard Eyre, 2017 (101 min.)
- Woensdag 21 februari - Les Innocentes, Anne Fontaine, 2016 (110 min.)

De kosten voor een filmkaartje bedragen €7,50. Dit is inclusief een kop koffie of thee. De kaartverkoop is contant aan de zaal. Graag gepast betalen, pinnen niet mogelijk. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marianne Swinkels via marianneswinkels@hotmail.com of 06-48079795 of met Miranda Goedemans via mirandagoedemans@levgroep.nl of 06-41516453.

Neem contact op

Dorpshuis
Grotenhof 2
5737CB Lieshout
Plan je route

vanaf jouw locatie

Prijzen

  • € 7,50

Locatie