Ontdek Someren-Dorp

Someren is een krachtige, bourgondische gemeente met bijna 20.000 inwoners in de Brainportregio Zuidoost-Brabant, en is een van de 6 gemeenten in het Land van de Peel. De gemeente omvat naast Someren-Dorp nog de dorpen Lierop, Someren-Eind en Someren-Heide.

 

Bezienswaardigheden in Someren-Dorp
Someren-Dorp heeft met haar bijna 13.000 inwoners een levendig centrum met allerlei voorzieningen zoals een theater, 4 grote supermarkten en een levendige winkelstraat met een breed winkelaanbod, vele gastvrije restaurants en gezellige cafés met terrassen. Daarnaast beschikt Someren o.a. over Openluchtzwembad de Diepsteeckel, Vlindertuin Costa Rica, Natuurtheater De Donck en recreatiegebied De Heihorsten met o.a. een 18-holes Golfbaan.

In Someren-dorp is het prettig wonen in het centrum of in de woonwijken Noord, Loove, Waterdael of Groote Hoeven. Onder het dorp vallen ook de buurtschappen De Hoof, Heikant, Vlas, Slieven en Zomerven. In Someren-dorp is het gezellig Bourgondisch vertoeven en er zijn ook een groot aantal cultuurhistorische bezienswaardigheden te bewonderen,  waaronder 12 rijksmonumenten en 17 gemeentelijke monumenten die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Evenementen
Someren is ook bekend om haar jaarlijkse evenementen zoals de Kennedymars in het eerste weekend van juli, de Kennedytoertocht in het laatste weekend van juni, de Openluchttoneelspelen in natuurtheater De Donck in mei en in september evenals de grote Kermis in het 4-de weekend van september.

Wandelen en fietsen in de natuur
Someren is door haar unieke natuurlijke ligging tussen de prachtige Strabrechtse Heide en Natuurreservaat De Groote Peel bij uitstek een echte wandel-en fietsgemeente! Dus trek er op uit om Natuurlijk Someren en omgeving te ontdekken! U kunt er dagenlang wandelen en fietsen via een van de vele themaroutes of het wandel- en fietsknooppuntennetwerk.

Ontdek vanuit Someren de prachtige natuurgebieden van de Strabrechtse heide met het Beuven(het grootste ven van Nederland), de Lieropsche Heide, de Somerense Heide, de Boksenberg, het Starkriet of het nationaal Park De Groote Peel.