Someren-Heide

Someren-Heide telt 1400 inwoners met als centraal punt het  gemeenschapshuis De Bunt. Onder het dorp Someren-Heide vallen ook (gedeeltelijk) de buurtschappen Hugten, de Hutten, Heikant en de Vlas. Someren-Heide beschikt over een kleine supermarkt en enkele gezellige horecagelegenheden waar u van harte welkom bent voor een hapje of drankje. Ook de 6 gemeentelijke monumenten in Someren-Heide zijn de moeite waard om te bezoeken.

Someren-Heide grenst direct aan de natuurgebieden Boksenberg, De Pan en aan de Somerensche Heide met het Keelvengebied met o.a. de 18-holes golfbaan De Swinkelsche, dus een perfecte uitvalsbasis om deze omgeving te ontdekken.

In Someren-Heide worden jaarlijks een aantal evenementen georganiseerd zoals de bekende Kofferbakverkoopdag in mei, de jaarlijkse Kermis in het Pinksterweekend, de semi-wielerklassieker Omloop van de Heidehof, het 3-daags festival Die Heise Bierfesten in augustus, in september De Agrarische Dagen Someren en in oktober de bekende dorpsquiz Slimste Mens van de hei.