Schooteindhoeve

Schooteindhoeve Vlierden, pipowagen

Welkom
Op het het erf van actieve melkvee-boerderij, Schooteindhoeve kun je heerlijk vertoeven en logeren in een unieke authentieke gipsywagen, of kamperen in de slaapwagen. Tijdens je verblijf krijg je een gratis rondleiding/excursie wat zeker de moeite waard is of je kunt het Oorlogs-museum Oorlog & Co. van onze zoon bewonderen. Ook is er een atelier 'Hanneke' met allerlei creatieve mogelijkheden voor zowel gasten als andere bezoekers. 

Filosofie
Het gastenverblijf in onze boerderijtuin is een plek geheel voor jou als g…

Welkom
Op het het erf van actieve melkvee-boerderij, Schooteindhoeve kun je heerlijk vertoeven en logeren in een unieke authentieke gipsywagen, of kamperen in de slaapwagen. Tijdens je verblijf krijg je een gratis rondleiding/excursie wat zeker de moeite waard is of je kunt het Oorlogs-museum Oorlog & Co. van onze zoon bewonderen. Ook is er een atelier 'Hanneke' met allerlei creatieve mogelijkheden voor zowel gasten als andere bezoekers. 

Filosofie
Het gastenverblijf in onze boerderijtuin is een plek geheel voor jou als gast alleen, in de natuur. Ideaal om te herstellen, op te laden, en vooral te genieten, alleen door hier te zijn. Het zijn vaak de kleine dingen die het hem doen. Je bent hier lekker veel in de buitenlucht, dichtbij de dieren en even weg van de digitale wereld. Hier kom je echt los van alles en iedereen en kun je daadwerkelijk ontspannen. Wij gunnen onze gasten rust en harmonie met zichzelf en met de natuur. 

Op de Schooteindhoeve kun je eerlijk borrelen in een hout-gestookte hottub met uitzicht op de velden of gewoon ouderwets samen zijn bij het kampvuur met daarboven een pruttelende ketel en dit op een plek waar de nachten nog echt donker kunnen zijn. Keer terug naar de geluiden, de geuren en aardse genoegens door te logeren op deze unieke locatie als een vrije 'nomade' met een beetje comfort van deze tijd. Geniet van een heerlijke vakantie: Bewust terug naar en in de natuur.

Om alvast een beetje in de stemming te komen, bekijk je direct het filmpje hieronder.

Er zijn 3 accommodatievormen op de Schooteindhoeve

1. Authentieke woonwagen '’t GOEIE LEVE'
Uniek in Nederland: je verblijft in ons romantische gastenverblijf voor 2/3 personen: een compleet nieuwe authentieke woonwagen ingericht in stijl. Het interieur compleet met bedstee en sierlijke gordijnen is comfortabel en elegant ingericht en ademt een sfeer uit de jaren 30. Het geheel is opgetrokken uit eikenhout met veel houtsnijwerk. De kleurrijke tierlantijnen en stoffen zorgen voor een warme, mystieke sfeer. Zittend in de paarse barokstoelen waan je je even terug in de tijd. De woonwagen staat op het pleintje bij de hooimijt gelegen en is te huur voor 2 personen (en evt. 1 kindje. Verder kunnen er ook nog 2 extra kinderen slapen in het speciale speel/slaap kinderhuisje 'Hoiske Weltevree' dat naast de woonwagen ligt. Dus totaal is er plaats voor 5 personen. Gasten van de woonwagen mogen gratis gebruik maken van het privé-zwembad.

De wagen is comfortabel uitgerust
met een volledig ingerichte keukenhoek, een 2-persoons bed extra slaapbank voor een kind in de salon. Verder een apart badkamertje met douche, wastafel en toilet en beide met verwarming.Bed- bad en huishoudlinnen is aanwezig en op 10 m. afstand bevindt zich het kinderhuisje met slaap/speelgelegenheid voor 2 kinderen.

Er zijn diverse extra opties mogelijk 
Zoals een picknickmand-ontbijt; de hottub; een bruids-arrangement; ketelhuur, fietsverhuur, oorlogsmuseum, en creatieve mogelijkheden in het atelier etc. etc. De woonwagen en tuin zijn niet geschikt voor huisdieren en roken is binnen niet toegestaan.

 2. Overnachten in een originele SLAAPWAGEN
op de Schooteindhoeve, ontworpen door een kunstenaar. Pure beleving: kamperen in een origineel en bijzonder kant-en-klaar kunstobject in het weiland. Stichting Foodlab de Peel heeft 5 boerenbedrijven en 5 kunstenaars aan elkaar gekoppeld om de volstrekte anonimiteit van voedsel in de regio te doorbreken. De kunstenares waarmee de familie Verberne aan de slag ging heeft van een platte wagen een prachtig plekje gemaakt waar je heerlijk tot rust kunt komen, precies de bedoeling! De slaapwagen heeft als thema 'Schetsen in de toekomst' en dat is wat je zeker krijgt te zien als je in de wagen bent. Er is maar 1 wagen, dus het is geen camping.

In de slaapwagen slaap je hoog en droog met prachtig uitzicht op de omgeving. Back to basic dus, dat geeft rust en ruimte. Je krijgt van de familie Verberne een fijn plekje op het land. Je bent hier even helemaal weg van de bewoonde wereld. Een soort van 'Boofen' met de loeiende koeien op de achtergrond en je blote voeten in het gras kijkend naar de sterrenhemel. Wat heb je nog meer nodig?
De slaapwagen is sober ingericht: Een zonne-collector, eco-toilet; een opwarmbare zonnedouche met warm water; 2-persoonsmatras; meubilair; picknickmand met eet- en kookgerei; een vuurplek incl. bbq-benodigdheden. Ook hier ontvangen gasten een gratis rondleiding op ons actieve melkveebedrijf. De wagen is te huur van april t/m oktober. Huisdieren zijn helaas niet toegestaan en er is geen wifi/tv/verwarming.  

3. Overnachtingsplek voor Donateurs van Vrienden op de fiets

Locatie

Neem alvast een kijkje