Peelexpress Asten-Heusden Arrangementen en groepsactiviteiten

Kijk voor meer gedetailleerde informatie over onderstaande arrangementen op de website; www.peelexpress.nl 

KONINGSCHIETEN;

Dit uitje staat in het teken van de typisch Limburgse en Brabantse traditie het 'Koningschieten'. Tijdens dit dagvullende uitje krijg je de mogelijkheid kennis te maken met deze eeuwen oude traditie! Je wordt ontvangen met koffie/thee/fris en gebak waarna u aan de fotozoektocht per familiefiets begint. Per familiefiets leg je een uitgezette route in de omgeving af. Langs de route zijn allerlei bezienswaardigheden die zijn vastgelegd op een lijst die aan het begin wordt meegegeven. De foto’s zijn echter door elkaar gehutseld, het is aan de groepjes de opdracht om de foto’s in de juiste volgorde van tegenkomst te zetten. 

Bij terugkomst staat de…

Kijk voor meer gedetailleerde informatie over onderstaande arrangementen op de website; www.peelexpress.nl 

KONINGSCHIETEN;

Dit uitje staat in het teken van de typisch Limburgse en Brabantse traditie het 'Koningschieten'. Tijdens dit dagvullende uitje krijg je de mogelijkheid kennis te maken met deze eeuwen oude traditie! Je wordt ontvangen met koffie/thee/fris en gebak waarna u aan de fotozoektocht per familiefiets begint. Per familiefiets leg je een uitgezette route in de omgeving af. Langs de route zijn allerlei bezienswaardigheden die zijn vastgelegd op een lijst die aan het begin wordt meegegeven. De foto’s zijn echter door elkaar gehutseld, het is aan de groepjes de opdracht om de foto’s in de juiste volgorde van tegenkomst te zetten. 

Bij terugkomst staat de uitgebreide lunch voor je klaar. Na de lunch stap je in ‘de Peelexpress’, deze zet koers richting het thuishonk van gilde St. Joris. Hier krijg je tekst en uitleg over de typische traditie en bezigheden van een Gilde. Een van deze bezigheden is het Koningschieten (schietwedstrijd of schuttersfeest). Hierbij wordt met een echt vuurwapen gericht gejaagd op de puist (nep vogel) of een wip (een metalen dekseltje). Die gene die de meeste punten scoort wordt de koning/koning en ontvangt een onderscheiding. Na de activiteit wordt je weer opgepikt door de Peelexpress waarna je op toeristische wijze wordt terugvervoerd naar het terrein van Peelexpress groepsactiviteiten.Ook voor minder valide personen is er mogelijkheid om aan deze activiteiten deel te nemen.

BAKKERSUITJE; 

Tijdens het bakkers uitje leer je hoe je thuis zelf echt Brabants worstenbrood kunt maken! Je wordt ontvangen met koffie, thee of fris met gebak waarna je onder leiding van onze bakker creatief aan de slag gaat met het bereiden van echt Brabantse worstenbrood.
Na de bereiding is het tijd voor pauze inclusief consumptie. Na de pauze is het tijd voor de 2e activiteit: fotozoektocht per familiefiets. Per familiefiets leg je een uitgezette route in de omgeving van het peelgebied af. Langs de route zijn allerlei foto’s vastgelegd. De foto’s zijn echter door elkaar gehutseld, het is aan de groepjes de opdracht om de foto’s in de juiste volgorde van tegenkomst te zetten. Gedurende de 2e activiteit worden de worstenbroodjes afgebakken. Bij terugkomst kun je genieten van een vers afgebakken worstenbroodje met een consumptie. Je maakt voldoende broodjes om ook enkele mee te nemen voor thuis.

DOE-UITJE;

Per familiefiets leg je een uitgezette route in de omgeving van het peelgebied af. Langs de route zijn allerlei foto's vastgelegd. De foto's zijn echter door elkaar gehutseld, het is aan de groepjes de opdracht om de foto's in de juiste volgorde van tegenkomst te zetten. 

Na een korte pauze (inclusief een consumptie) ga je actief aan de slag tijdens de activiteit boerenmidgetgolf. De activiteit vindt dus niet plaats in een wei met koeien zoals het gebruikelijke 'boerengolf', maar op een heuse 17 holes midgetgolfbaan. In het weiland met lang gras zijn banen gemaaid met daarop aansluitend de holes. Op de baan bevinden zich boerenwerktuigen en andere agrarisch gerelateerde objecten die als obstakel dienen. Het parcours dient in zo min mogelijk aantal slagen afgelegd te worden. Ook voor mindervalide personen is er mogelijkheid om aan deze activiteiten deel te nemen. 

TOTEMPAAL MAKEN; 

Tijdens het uitje ‘Totempaal maken’ ga je aan de slag om samen een echte Totempaal te maken. Je wordt ontvangen met koffie, thee of fris met gebak waarna je onder leiding van een begeleider aan de slag gaat met bewerken van een de houten balk. Na het tekenen van een ontwerp ga je aan de slag met het bewerken van het hout. Hiervoor maak je o.a. gebruik van hamer en beitel.  Nadat er vorm is gegeven aan de totempaal kunnen de verschillende vormen worden gekeurd door verf. Het ontwerp van de totempaal kan geheel naar eigen invulling worden gedaan. Na afloop kun je het gemaakte kunstwerk meenemen als mooie herinnering aan een geslaagd uitje.

SCOOR-UITJE; 

Per familiefiets leg je een uitgezette route in de omgeving van het peelgebied af. Langs de route zijn allerlei foto's vastgelegd. De foto's zijn echter door elkaar gehutseld, het is aan de groepjes de opdracht om de foto's in de juiste volgorde van tegenkomst te zetten. Na een korte pauze (inclusief consumptie) wordt begonnen met handboogschieten. Na een korte uitleg kan er gericht worden geschoten naar de meeste punten. Iedereen krijgt de kans om zoveel mogelijk punten te scoren. Ook voor mindervalide personen is er mogelijkheid om aan deze activiteiten deel te nemen. 

OP EIGEN HOUTJE;

Allereerst wordt er een fotozoektocht gedaan. Per familiefiets leg je een uitgezette route in de omgeving af. Langs de route zijn allerlei bezienswaardigheden die zijn vastgelegd op een lijst die aan het begin wordt meegegeven. De foto's zijn echter door elkaar gehutseld, het is aan de groepjes de opdracht om de foto's in de juiste volgorde van tegenkomst te zetten. Tijdens de route is er een korte pauze waar je een consumptie kunt nemen. Tevens vindt hier de start plaats van de tweede activiteit die tussendoor plaatsvindt; klootschieten. Klootschieten is een Drentse balsport waarbij je in zo min mogelijke worpen een 'kloot' (een houten bal gevuld met lood) over een uitgezet parcours moet werpen. Je speelt dit per 2 teams samen zodat er een competitiestrijd ontstaat. Bij het einde van de activiteit klootschieten vervolg je je weg van de fotozoektocht. 

JACHT-UITJE;

Per familiefiets leg je een uitgezette route in de omgeving van het peelgebied af. Langs de route zijn allerlei foto’s vastgelegd. De foto’s zijn echter door elkaar gehutseld, het is aan de groepjes de opdracht om de foto’s in de juiste volgorde van tegenkomst te zetten. Tussen de middag is er een uitgebreide lunch. Na de lunch vertrek je gewapend met een metaaldetector en een landkaart op pad om een rebus op te lossen. De verschillende aanwijzingen zijn verstopt tijdens de route die je meekrijgt. Deze aanwijzingen zijn verstopt onder de grond waarvoor u de metaaldetector gebruikt. Na de metaaldetectorspeurtocht is er tijd voor pauze met een consumptie, waarna men begint met handboogschieten, na een korte uitleg kan er gericht worden gejaagd naar de meeste punten.  

PIMP MIN KLOMP-UITJE; 

Iedereen krijgt een  klomp waarna deze geheel in eigen stijl bewerkt kan worden. Allerlei kleuren en versiersels zijn beschikbaar om je klomp mee te versieren. Tijdens de workshop is 1 consumptie inbegrepen. Na afloop van het arrangement mag u de klompen uiteraard meenemen naar huis.
Na een korte pauze met een consumptie wordt er gestart met activiteit 2: Boerenmidgetgolf. Boerenmidgetgolf is midgetgolf op zijn ‘boerenfluitjes’.  De activiteit vindt dus niet plaats in een wei met koeien zoals het gebruikelijke ‘boerengolf’, maar op een heuse 17 holes midgetgolfbaan. In het weiland met lang gras zijn paden gemaaid met daarop aansluitend de holes. Op de baan bevinden zich boerenwerktuigen en andere agrarisch gerelateerde objecten die als obstakel dienen. Het parcours dient in zo min mogelijk aantal slagen afgelegd te worden. Ook voor minder valide personen is er mogelijkheid om aan deze activiteiten deel te nemen.

 ZOEKERS-UITJE; 

Je legt per familiefiets een uitgezette route in de omgeving af. Langs de route zijn allerlei bezienswaardigheden die zijn vastgelegd op een lijst die aan het begin wordt meegegeven. De foto's zijn echter door elkaar gehutseld, het is aan de groepjes de opdracht om de foto's in de juiste volgorde van tegenkomst te zetten. Er vindt een korte pauze plaats waarbij een consumptie genuttigd kan worden. Als tweede activiteit ga je de bossen in tijdens de metaaldetector speurtocht. Je gaat gewapend met een metaaldetector en een routebeschrijving op pad om een rebus op te lossen. De verschllende aanwijzingen zijn verstopt op verschillende plaatsen tijdens de route. deze aanwijzingen zijn verstopt onde de grond waarvoor je de metaaldetector gebruikt! 

METAALDETECTOR-SPEURTOCHT;

Tijdens de metaaldetector speurtocht gaat u op pad om de rebus op te lossen. Verschillende voorwerpen zijn verstopt op plaatsen tijdens de route. Met behulp van de metaaldetector spoor je de voorwerpen op om de rebus op te lossen! Tijdsduur activiteit: 1,5 à 2 uur.

GPS-TOCHT;

Tijdens de wandeling die je aflegt door een natuurgebied, krijg je steeds opdrachten die in verband staan met (niet complete) coördinaten die je in een GPS apparaat invoert. Er is een route van 5 en 7,5 km beschikbaar.  Een stevige wandeling met een leuk spelelement! Tijdsduur activiteit: ± 1,5 tot 2 uur.

BOERENMIDGETGOLF;

De activiteit boerenmidgetgolf vindt niet plaats in een wei met koeien zoals het gebruikelijke ‘boerengolf’ maar op een midgetgolfbaan met agrarisch gerelateerde objecten die als obstakel dienen. Het parcours dient in zo min mogelijk aantal slagen afgelegd te worden. Deze activiteit is zeer geschikt voor jong en oud! Tijdsduur activiteit: ± 1,5 tot 2 uur.

TOERISTISCHE TREINRIT MET DE PEELEXPRESS;

De Peelexpress groepsactiviteiten verzorgt toeristische treinritten. Er zijn verschillende uitgezette routes beschikbaar die (eventueel) van tekst en uitleg kunnen worden voorzien. Ook kun je eigen uitgezette routes aandragen vanaf eigen locaties. Er is een 24 persoons trein en een 50 persoons trein beschikbaar.

KLOOTSCHIETEN;

Klootschieten is een oud Hollands balspel dat wordt gespeeld op het parcours rondom de visvijver ‘De Witte Bergen’. Je wordt ingedeeld in teams en werpt met een gevulde houten bal over een parcours. De verschillende teamleden wisselen elkaar af, het is de bedoeling dat het parcours in zo min mogelijk worpen wordt afgelegd. Een leuke activiteit waarbij je al wandelend door een mooi gebied actief bezig bent. Tijdsduur activiteit: ± 2 uur.

FOTOZOEKTOCHT MET FAMILIEFIETS;

Tijdens de fotozoektocht per familiefiets legt u een uitgezette route in de omgeving van het peelgebied af. Langs de route zijn allerlei foto’s vastgelegd. De foto’s zijn echter door elkaar gehutseld, het is aan de groepjes de opdracht om de foto’s in de juiste volgorde van tegenkomst te zetten. Een leuke activiteit om het peelgebied op een actieve manier beter te leren kennen. Ook voor minder valide personen is er mogelijkheid om aan deze activiteit deel te nemen. Tijdsduur activiteit: ± 1,5 tot 2 uur.

Neem contact op

Peelexpress groepsactiviteiten
Behelp 13
5725 TG Asten-Heusden
Plan je route

vanaf jouw locatie

Locatie