Vereniging voor Ekologische Leef- en Teeltwijze (VELT) | Gemert

Welkom bij Heerlijck Hopveld, de tuinen van VELT Gemert. Alles is natuur! Vlakbij het kasteel liggen de tuinen van VELT. Hier kan jong en oud ontdekken wat de natuur te bieden heeft. Van koken met kruiden, vergeten groenten, onbekende planten en bloemen tot het ontdekken wat kruiden kunnen doen voor je gezondheid. Of misschien ben je geïnteresseerd in het maken van shampoo, douchegel of crèmes met uitsluitend natuurlijke producten zonder conserveringsmiddelen, kleur- en geurstoffen? De workshops worden midden in de tuinen in de tuinkamer gegeven. Daar is ook het winkeltje waar bijzondere tuinproducten verkocht worden zoals kruidenthee, shampoo, kruidenazijn, crèmes, massageolie en heerlijke siroop. Alle producten zijn 100% natuurlijk en de ingrediënten komen uit de tuin en zijn zonder gif en kunstmest geteeld. De producten zijn ook te bestellen via de website en zijn te koop bij VVV Gemert-Bakel.  …

Welkom bij Heerlijck Hopveld, de tuinen van VELT Gemert. Alles is natuur! Vlakbij het kasteel liggen de tuinen van VELT. Hier kan jong en oud ontdekken wat de natuur te bieden heeft. Van koken met kruiden, vergeten groenten, onbekende planten en bloemen tot het ontdekken wat kruiden kunnen doen voor je gezondheid. Of misschien ben je geïnteresseerd in het maken van shampoo, douchegel of crèmes met uitsluitend natuurlijke producten zonder conserveringsmiddelen, kleur- en geurstoffen? De workshops worden midden in de tuinen in de tuinkamer gegeven. Daar is ook het winkeltje waar bijzondere tuinproducten verkocht worden zoals kruidenthee, shampoo, kruidenazijn, crèmes, massageolie en heerlijke siroop. Alle producten zijn 100% natuurlijk en de ingrediënten komen uit de tuin en zijn zonder gif en kunstmest geteeld. De producten zijn ook te bestellen via de website en zijn te koop bij VVV Gemert-Bakel.  

Lekker anders 

Heerlijck Hopveld biedt naast talloze cursussen en workshops ook rondleidingen aan. Het samen buiten bezig zijn, in een inspirerende omgeving, werkt ontspannend. Heerlijck Hopveld is daarmee de ideale bestemming voor een bedrijfsuitje, verjaardag, vrijgezellenfeestje of gewoon voor de gezelligheid. 

Natuurlunch 

Op verzoek worden lunches bereid met producten van Heerlijck Hopveld. Het bereiden van de lunch met kruiden, bijzondere groentes en wilde planten wordt ook als workshop gegeven. De kosten bedragen € 30,- per persoon incl. koffie of thee. 

Workshops 

De kosten voor het bijwonen van een workshop bedragen € 30,- per persoon incl. koffie of thee. Zelf kruidenazijn maken duurt ongeveer 1,5 uur en kost € 10,- per persoon incl. koffie en thee. Een rondleiding van 1,5 uur kost € 5,- per persoon incl. koffie en thee. 

Openingstijden VELT Gemert  

De tuin is voor iedereen zeven dagen per week vrij toegankelijk om te wandelen. Voor advies en een bezoek aan de tuinkamer kun je alleen terecht op dinsdag- en zaterdag van 09:00 tot 13:00 uur. 

Workshops worden op verzoek georganiseerd gedurende alle dagen van de week mits docenten beschikbaar zijn. Stuur hiervoor een voorstel met voorkeursdata per e-mail naar: info@heerlijckhopveld.nl. Raadpleeg voor meer informatie over de tuinen de website van Velt Gemert

Locatie

Neem alvast een kijkje