Foka Deurne

Foka Deurne

Over Foka
De geschiedenis van FOKA DEURNE gaat terug tot november 1954, het jaar waarin gediplomeerd beroepsfotograaf Jan Kanters op 6 november ee…

Over Foka
De geschiedenis van FOKA DEURNE gaat terug tot november 1954, het jaar waarin gediplomeerd beroepsfotograaf Jan Kanters op 6 november een fotowinkel opent, aan de Kerkstraat 14. Het is zijn tweede zaak, naast Foto Foka in Gemert. Verschillende malen wordt er uitgebreid met in 1960 nieuwbouw aan de Kerkstraat 8 in Deurne. In 1967 neemt broer Ton Kanters, die er dan al 10 jaar werkzaam is, samen met zijn vrouw Tilly de fotozaak over. Het vele zwart-wit fotowerk in die tijd werd dagelijks zelf ontwikkeld en afgedrukt in de eigen doka. Naast al die uren in nagenoeg volledige duisternis door te hebben gebracht waren er natuurlijk naast fotografie ook fotosessies van gezinnen en kinderen in de fotostudio, en in de weekenden het reportagewerk van bruidsparen en jubilea. Wanneer Ton in de doka of van huis was, zorgde Tilly dat de winkel draaiende gehouden werd; inmiddels was er ook een eerste personeelslid aangenomen. Met Ton nemen de zaken een grote vlucht en wordt het winkeloppervlak vergroot naar 300 m², door het aangrenzend pand bij de zaak te betrekken. Eind jaren 90 dragen Ton en Tilly de winkel over aan hun zoon Hans en dochter Mieke. Het bedrijf wordt opgedeeld in Fotogalerie Mieke met het luxe reportage- en studiowerk, uiteindelijk weer op het oude adres Kerkstraat 14 en in de foto-video-audio-computerwinkel Foka Deurne aan de Kerkstraat 8 van Hans.

Eigentijdse fotowinkel
In 2012 wordt de winkel geheel gemoderniseerd en het assortiment is aangepast aan de behoeften van de klant. Foka Deurne is weer een echte fotowinkel, met pasfoto's, direct-klaar-fotoprints, een geïntegreerde computerafdeling met personal computers en accessoires en met een video-kopieservice.

Jubileum
Foka Deurne, al 69 jaar een vertrouwd adres met een eerlijk advies en goede service! In 2024 bestaat Foka Deurne 70 jaar en dan zal groots worden uitgepakt om dit jubileum te gaan vieren! 

Openingstijden

  • Elke maandag gesloten
  • Elke dinsdag 09.30 - 17.30 uur
  • Elke woensdag 09.30 - 17.30 uur
  • Elke donderdag 09.30 - 12.30 uur
  • Elke vrijdag 09.30 - 18.00 uur
  • Elke zaterdag 09.30 - 17.00 uur
  • Elke zondag gesloten

Locatie

Neem alvast een kijkje