Bijzonder vervoer in de Peel

Een gebied zo uniek als de Peel wil je op een bijzondere manier ontdekken. Natuurlijk kun je de auto, de fiets of de benenwagen pakken, maar er is nog zoveel meer mogelijk! Denk aan een e-Chopper, oldtimer of solex! Leuk als groepsactiviteit voor een familiedag, vrijgezellenfeest of vriendenweekend. 

 

De Solex

Met een solex maakte je in de jaren 60 al helemaal de blits en nog steeds is dit nostalgische vervoersmiddel onwijs populair onder jong en oud. Op deze hippe én zuinige bromfiets tour je zonder moeite door de Peel. Op verschillende locaties in de Peel is het mogelijk om een solex te huren.

Ontdek het mysterie van de Groote Peel bij  Solex in de Peel in Griendtsveen.

Tour door een bosrijke omgeving en Brabantse dorpjes met een solex van de Peelvenhoeve.

Bezoek de mooiste plekjes van Helmond met Solexverhuur Helmond.

De E-chopper

De E-chopper is het moderne broertje van de populaire Amerikaanse chopper. Deze stoere motorfiets doet denken aan de Harley davidson motor met één grote uitzondering. De E-chopper is namelijk milieuvriendelijk en daarmee echt van deze tijd. Deze low-rider rijdt op elektriciteit en is geheel geruisloos. Ideaal om onverstoorbaar door de natuur in de Peel te touren.  

Laat de wind door je haren razen met een E-chopper van Kuijpersmotoren in Deurne.

Rijdt de Groote Peel route vanuit de Longhorn Ranch in Someren.

Huur een elektrische scooter bij Plein Vijf in Deurne en geniet daarna van een heerlijke borrelplank.

Beleef een heerlijke dag in de buitenlucht met  E-chopper verhuur Helmond.

Verken de omgeving van gemeente Asten met een E-chopper van Best Western Nobis.

De Step

Omarm je innerlijke kind en trek door de Peel op een step. Dit is niet alleen goed voor het milieu, het is ook lekker gezond en harstikke leuk! |Met een step ben je bovendien ontzettend mobiel. Perfect om alle geheime plekjes in de Peel te ontdekken.Bij de Peelvenhoeve in Liessel kun je een step huren voor maar €6,- per dagdeel. Je kunt ook kiezen voor het Step arrangement dat bestaat uit een ochtend boerengolf, een smakelijke lunch en een middag steppen.

 

De Tuk Tuk

De Tuk Tuk, het populaire vervoermiddel uit Thailand, heeft nu ook zijn intrede gemaakt in het Peellandschap. Een Tuk Tuk's is vaak vrolijk en kleurrijk versierd en gemaakt voor drie tot vier personen. Voel de wind door je haren in deze gemotoriseerde riksja’s terwijl je langs de mooiste plekjes van de Peel toert.  

Huur een Tuk Tuk bij de Buiteneten in Someren. De Longhorn Ranche heeft verschillende routes opgesteld waarbij er onderweg genoeg tijd is om te stoppen bij een bezienswaardigheid, horecagelegenheid of picknickplaats. Wil je er een complete dag van maken, bestel dan een van de Ranche’s fameuze picknickmanden, Italiaanse steenovenpizza’s of Texas longhorn burgers.

 

De kever

De schattige Volkswagen kever is ontzettend populair bij autoliefhebbers. En terecht. De nostalgische vormen, vrolijke kleuren en ronkende motor van dit pareltje brengen je weer terug naar de jaren '60. Wil jij een ritje maken in Duitslands bekendste auto? Doe dan mee aan de Volkswagen Kevertour van Bavaria in Lieshout. Samen met je team rijd je een route waarbij diverse vragen beantwoord moeten worden. Tijdens deze route zie je alle prachtige plekjes van de Peel en heb je gegarandeerd een gezellige middag!