Een dagje weg met kids - Dit is waar je moet zijn!

Eropuit met de kids in het Land van de Peel? In samenwerking met Go-Kids Eindhoven heeft Land van de Peel acht leuke uitstapjes samengesteld voor kinderen. Of je nu de natuur in wilt, zoekt naar een originele binnenactiviteit of liever iets educatiefs wil doen: er is altijd wat leuks te beleven. Laat je inspireren voor een dagje weg met het gezin!

Waterpret bij het Toon Kortooms Park

Schop je schoenen uit voor een flinke dosis waterpret! Bij het Toon Kortooms Park in Deurne kunnen de kids (en ouders!) zich blootsvoets vermaken op een avontuurlijke route met waterpartijen, hangbruggen, diverse ondergronden en natuurlijk spannende modderpoelen. Na afloop kan je op het aangrenzende terras heerlijk genieten van een drankje of ijsje om bij te komen van het avontuur.

Kinderroute Expeditie Zandbos

Wandelen, speuren, ontdekken, lezen, puzzelen en plezier maken! Tijdens de kinderroute Expeditie Zandbos (3km) gaan de kids op ontdekkingstocht in het Deurnese Zandbos. Aan de hand van een kaart moeten ze hun eigen weg zoeken, van bocht tot bocht. Onderweg zijn er verschillende opdrachtjes te doen. De routekaart is gratis verkrijgbaar bij VVV Deurne. 

Na afloop van je wandeling drink je een lekker drankje bij het Green Valley Estate, gelegen naast het Zandbos. 

 

Op ontdekking bij De Ossenbeemd

Een leuk én leerzaam dagje op pad in de natuur? Daarvoor ga je met het hele gezin naar belevingscentrum De Ossenbeemd in Deurne. Hier maken kinderen van alle leeftijden spelenderwijs kennis met de natuur en duurzaamheid. Op het Kabouterpad wijzen de puntmutsjes de weg en voor de grotere kinderen is er een Duurzaamheidsroute uitgestippeld. Beklim ook de spiraalberg, bezoek de dieren in de knuffelwei of speur naar kikkers vanaf de vlonder. Kinderen vanaf 7 jaar kunnen een stoere ontdektas lenen met een speurtocht.

Genoeg gezien? Pauzeer dan bij Het Dinghuis voor een kopje koffie of lekkere lunch en zet daarna koers naar de naastgelegen kinderboerderij met alpaca’s of maak een wandeling langs de kasteelruïne.

Pannenkoeken eten in Someren

Voor een onvergetelijk dagje uit met het gezin in Someren ga je op ontdekkingstocht over de Strabrechtse Heide. Het uitstapje is compleet met een heerlijke pannenkoek bij Pannenkoekenhuis Herberghe de Coeckepanne in Lierop. Voor de echte avonturiers wacht er nog een mooie verkenningstocht op de Strabrechtse Heide, waar het heerlijk wandelen is.  

Herberghe de Coeckepanne

Kasteel Helmond & Brandevoortse Hoeve

De grootste waterburcht van Nederland. Kasteel Helmond staat al bijna 700 jaar in het centrum van Helmond. Hier dwaal je door de spannende wereld van ridders en stoere jonkvrouwen. 

Bij de Brandevoortse Hoeve geniet je daarna op het heerlijke terras terwijl de kinderen spelen op de speelweide, indoor speeltuin of het maïsdoolhof in de zomer.

Ridder, kasteel Helmond

Museum Klok & Peel

Ruim 2000 jaar aan Peelgeschiedenis én de grootste collectie luidklokken en beiaarden (klokkenspellen) ter wereld vind je bij Museum Klok & Peel. Leer zelf klokkenluiden en bespeel een beiaard. De Peelcollectie neemt je mee op een reis door de rijke natuurhistorie van de Peelregio, waar je oog in oog staat met indrukwekkende fossielen.

Even afkoelen na je museumbezoek? Geniet je van een heerlijk ijsje bij Bacio in het centrum van Asten. Sluit je dag af met een hoogtepunt. Vanaf de 22 meter hoge uitkijktoren Belfort de Vossenberg zie je het hele Land van de Peel. 

Brabantse Kluis & Porcus Campus

In een oude kloosterboerderij vind je restaurant De Brabantse Kluis. Hier kan je naast heerlijk smullen van lekkers, zoals pannenkoeken, ook rondlopen tussen de koeien en kalfjes.

Vanuit de Brabantse Kluis wandel je de Biggetjesroute. Ga op zoek naar de ‘verstopte’ ijzeren biggen langs de route. En onderweg kom je ook nog eens van alles te weten over de natuur! 

Nog meer biggetjes vind je bij Porcus Campus. Hier kunnen kinderen knuffelen met biggetjes, lunchen in het restaurant en spelen in de indoorspeeltuin.

 

Boerenbondsmuseum

Waarmee werd er 100 jaar geleden gespeeld op het schoolplein? Stap terug in de tijd bij het Boerenbondsmuseum in Gemert. Hier neem je een kijkje in het klaslokaal, snoepwinkel, originele boerderijen en ambachtshuisjes.

Lunchen of wat lekkers drinken doe je bijvoorbeeld bij restaurant Grotel's Genieten. Een goede uitvalsbasis voor mooie wandelingen over de Grotelsche Heide. 

Of geniet van een heerlijke pannenkoek bij KOKS, een van de mooiste plekjes aan de oever van de Aa. Voor de kinderen is er een speeltuin.

 

kinderen spelen op het schoolplein in het Boerenbondsmuseum

Alle locaties

Op de kaart