Volop winterpret!

Laat je verwonderen door de magie van kerst in het Land van de Peel. In sprookjesachtige kastelen en op gezellige pleinen fonkelende lichtjes. Ontdek de leukste kerstmarkten en winterse evenementen tijdens de kerstvakantie in het Land van de Peel!

Winterstad Helmond

Winterstad Helmond is een jaarlijks evenement waarbij Helmond wordt gehuld in sprookjesachtige wintersferen. De hele maand december pakt de stad uit met feestelijke evenementen voor jong en oud.

Het huis van de kerstman, 8 t/m 24 december
Kom gezellig bij de kerstman op bezoek in zijn knusse verblijf in de Elzaspassage! Neem een kijkje in de keuken van Mrs. Claus, bezoek de speelgoedfabriek en schuif aan in de knutselkamer.

Kerstwensboom
Dromen worden werkelijkheid met de kerstwensboom op de Markt in Helmond. Breng de ware kerstgedachte over door een mooie wens voor een dierbare in de boom te hangen. Misschien dat jouw kerstwens wel realiteit wordt!

Winterkasteel Helmond, 18 december t/m 8 januari
In de decembermaand wordt de magie tot leven gebracht in het Winterkasteel Helmond. Geniet van de winterse aankleding, sfeervolle muziek en sprookjesachtige kerstverlichting. Ontdek de prachtige kerstverhalen die in het kasteel tot leven komen. Warm op met een glas warme chocomel of glühwein en eindig je verblijf met een bezoekje aan koning Winter.

Winterstad Helmond

Museum in Wintersfeer

Van 23 december tot en met 8 januari wordt het Museum Klok & Peel ondergedompeld in winterse sferen. Er zijn winterse taferelen, kinderactiviteiten, rondleidingen en optredens, een lego experience voor jong en oud en bekijk de mooie Kerststallen van over de hele wereld!

Museum in wintersfeer

Winterpleinfestijn

Het Boerenbondsmuseum in Gemert is van 16 december t/m 8 januari het toneel van het winterpleinfestijn waar je de schaatsen kunt onderbinden in de nostalgische omgeving van het museum. Het museum is gedurende de openingstijden van het Winterpleinfestijn te bezoeken, maar houdt wel rekening met beperkte mogelijkheden om alle gebouwen te bezoeken. Bezoek ook zeker de prachtige kerstgroepententoonstelling. Er zijn ruim 200 kerstgroepen van over de hele wereld te zien!

Tip: Kapellekes wandeltocht door de Griebelgrauw

Wandel op 17 december in de avond met kaarslicht langs de vele mooie kapelletjes die Gemert rijk is. Onderweg is er muziek en de diverse gildes treden op. De kapelletjes zijn allen geopend. Tegen een kleine vergoeding zijn warme dranken, soep en warme broodjes verkrijgbaar. Meer informatie.

Winterpleinfestijn

TukTuk Foodtour – wintereditie

De winter staat voor de deur en de dagen worden korter. Stap samen in de TukTuk en maak een mooie Bourgondische tour langs verschillende horecagelegenheden. Bij iedere horecastop staan verschillende winterse hapjes voor jullie klaar om lekker van te genieten.

Tussen iedere stop ga je lekker uitbuiken in de TukTuk om vervolgens weer lekker op te warmen bij het volgende horecapunt, waar weer een volgende winterse verrassing klaar staat! 

Tuktuk

IJsfestijn Deurne

Op 16 december vindt het IJsfestijn in Deurne voor de 12e keer plaats op de Markt. Tot en met 8 januari geniet je hier van schaatspret, activiteiten en een hapje en drankje.

De gezellige Markt in Deurne is het decor voor het IJsfestijn Deurne. Schaatsen voor groot en klein op een mooie kunstijsbaan. Voor de allerkleinsten is er een apart gedeelte om te kunnen oefenen. In het horecapaviljoen 'Below Zero' met buitenterras zijn drankjes en hapjes verkrijgbaar. 

IJsfestijn

Winterwandeling "Pak de Biezen"

Ga mee op een tocht door één van de mooiste natuurgebieden van Laarbeek en omgeving. Vanuit Herberg de Brabantse Kluis ga je door een schitterende wandelroute door het naastgelegen natuurgebied De Biezen. Hij gaat midden door de natuur over mooie paadjes, houten knuppelbruggetjes, langs weides en door het bos. De route is met pijlen uitgezet. Trek wel je laarzen of goede wandelschoenen aan, want de Biezen kan een nat gebied zijn! 

Tip: Winterkamperen

Wil jij de winterse stilte echt beleven en in slaap vallen met de roep van de Bosuil? Zet dan je tentje neer op Eco Touristfarm de Biezen om te gaan winterkamperen!

Wandelroute

Agenda - Winterse uitjes en activiteiten