Volop winterpret!

Laat je verwonderen door de magie van kerst in het Land van de Peel. In sprookjesachtige kastelen en op gezellige pleinen fonkelende lichtjes. Ontdek de leukste kerstmarkten en winterse evenementen tijdens de kerstvakantie in het Land van de Peel!

Het huis van de kerstman

Winterstad Helmond is een jaarlijks evenement waarbij Helmond wordt gehuld in sprookjesachtige wintersferen. De hele maand december pakt de stad uit met feestelijke evenementen voor jong en oud.

Het huis van de kerstman, 8 t/m 23 december

Neem een kijkje in het leven van de kerstman bij Santa's Village in de Elzas Passage. Je vindt hier 5 ruimtes waar je de sprookjeswereld van de kerstman kunt beleven. Hier zijn er elfjes aanwezig en komen de kerstman, Mrs. Claus en andere kerstfiguren regelmatig op bezoek!

Bij Santa's Workshop worden diverse gratis activiteiten georganiseerd. Kinderen kunnen hier deelnemen aan een speur/puzzeltocht door het centrum en maken kans op een leuke prijs. Er zijn ook knutselactiviteiten en er worden kerstliedjes gezongen.

Winterkasteel Helmond, 23 december t/m 7 januari
In de decembermaand wordt de magie tot leven gebracht in het Winterkasteel Helmond. Geniet van de winterse aankleding, sfeervolle muziek en sprookjesachtige kerstverlichting. Ontdek de prachtige kerstverhalen die in het kasteel tot leven komen. Warm op met een glas warme chocomel of glühwein en eindig met een bezoekje aan koning Winter.

Het Huis van de kerstman

Museum in Wintersfeer

Van 26 december tot en met 7 januari wordt het Museum Klok & Peel ondergedompeld in winterse sferen. Er zijn winterse taferelen, kinderactiviteiten, rondleidingen, een lego experience voor jong en oud en bekijk de mooie Kerststallen van over de hele wereld!

Museum in wintersfeer

Winterpleinfestijn

Het Boerenbondsmuseum in Gemert is van 16 december t/m 7 januari het toneel van het Winterpleinfestijn waar je de schaatsen kunt onderbinden in de nostalgische omgeving van het museum. Het museum is gedurende de openingstijden van het Winterpleinfestijn te bezoeken, maar houdt wel rekening met beperkte mogelijkheden om alle gebouwen te bezoeken. Bezoek ook zeker de prachtige kerstgroepententoonstelling. Er zijn ruim 200 kerstgroepen van over de hele wereld te zien!

Tip: Kapellekes wandeltocht door de Griebelgrauw

Wandel op 30 december in de avond met kaarslicht langs de vele mooie kapelletjes die Gemert rijk is. Onderweg is er muziek en de diverse gildes treden op. De kapelletjes zijn allen geopend. Tegen een kleine vergoeding zijn warme dranken, soep en warme broodjes verkrijgbaar. Meer informatie.

Winterpleinfestijn

TukTuk Foodtour – wintereditie

De winter staat voor de deur en de dagen worden korter. Stap samen in de TukTuk en maak een mooie Bourgondische tour langs verschillende horecagelegenheden. Bij iedere horecastop staan verschillende winterse hapjes voor jullie klaar om lekker van te genieten.

Tussen iedere stop ga je lekker uitbuiken in de TukTuk om vervolgens weer lekker op te warmen bij het volgende horecapunt, waar weer een volgende winterse verrassing klaar staat! 

Tuktuk

Kerst in de Hei

Geniet van kerststallen en kerstgroepen in de Sint Jozefparochie tijdens Kerst in de Hei van 15 december t/m 6 januari. Tijdens het wandelen kun je ook mee puzzelen voor een mooie prijs.

Er zijn daarnaast ook prijzen te verdienen voor deelnemers met de mooiste kerststallen! gratis plattegronden met daarop de locaties van de kerststallen zijn te verkrijgen bij diverse locaties in de Sint Jozefparochie.

Kerst in de Hei

Winterwandeling "Pak de Biezen"

Ga mee op een tocht door één van de mooiste natuurgebieden van Laarbeek en omgeving. Vanuit Herberg de Brabantse Kluis ga je door een schitterende wandelroute door het naastgelegen natuurgebied De Biezen. Hij gaat midden door de natuur over mooie paadjes, houten knuppelbruggetjes, langs weides en door het bos. De route is met pijlen uitgezet. Trek wel je laarzen of goede wandelschoenen aan, want de Biezen kan een nat gebied zijn! 

Tip: Winterkamperen

Wil jij de winterse stilte echt beleven en in slaap vallen met de roep van de Bosuil? Zet dan je tentje neer op Eco Touristfarm de Biezen om te gaan winterkamperen!

Wandelroute

Agenda - Winterse uitjes en activiteiten