Herberg de Brabantse Kluis

Kinderen beleven het boerenleven bij de Brabantse kluis

Altijd al eens, tussen koeien en Missiezusters, willen genieten van Hemelse en Aardse gerechten? Herberg de Brabantse Kluis is dé sfeervolle verrassing in het groene buitengebied van Aarle-Rixtel.

De Brabantse Kluis is een restaurant, hotel, boerderij en streekwinkel in één, waarbij het ook mogelijk is zalen…

Altijd al eens, tussen koeien en Missiezusters, willen genieten van Hemelse en Aardse gerechten? Herberg de Brabantse Kluis is dé sfeervolle verrassing in het groene buitengebied van Aarle-Rixtel.

De Brabantse Kluis is een restaurant, hotel, boerderij en streekwinkel in één, waarbij het ook mogelijk is zalen te huren. Opvallendste is dat dit authentieke restaurant is gevestigd in een oude kloosterboerderij. Vanaf het terras kijk je uit over de dieren; wie weet komt er wel een kalfje langs om geaaid te worden. Je kunt ook een kijkje in de stal nemen. Of maak een wandeling in de Zustertuin van het actieve, naastgelegen Missieklooster Heilig Bloed. Steek een kaarsje aan in de Mariagrot en strijk daarna neer voor een lekkere lunch of heerlijk diner. De Brabantse porties, warme gastvrijheid en eerlijke prijzen trekken talloze wandelaars, fietsers en hondenliefhebbers. In de woorden van een tevreden gast: “Warme ‘Brabantse’ bediening, ondanks de drukte in het restaurant. We hebben allemaal genoten.”

Het groene buitengebied
De Brabantse Kluis biedt vele activiteiten in het buitengebied van Aarle-Rixtel. Aan de rand van een prachtig cultuurlandschap zie je het melkvee grazen in de weides. Graag te voet op pad? Vlak voor de herberg ligt een knooppunt van fiets- en wandelroutes, al heeft de herberg zelf ook een aantal mooie routes uitgezet. De ‘Pak de Biezen’-route leidt door natuurgebied met dezelfde naam, en voert over bospaadjes, knuppelbruggetjes over moerasgebieden en langs cultuurhistorische pracht. De licht educatieve Biggetjesroute is speciaal voor kinderen van 3 tot 10 jaar oud. 
Aarle-Rixtel ligt in een prachtige fietsregio, waarin de herberg zelf een zestal routes heeft uitgestippeld (van ruim 20 tot bijna 60 kilometer). En als lid van ‘Fietsers Welkom!’ beschikt de herberg over maar liefst vier eigen oplaadpunten.

Brabants Fietscafé
Herberg de Brabantse Kluis is een officieel Brabants Fietscafé. Bij de Brabantse Fietscafés voel jij je als fietser extra welkom! Je kunt er terecht voor een heerlijk drankje en hapje en gebruik maken van faciliteiten zoals een reparatiekit, fietspomp en e-bike laadpunt.

Arrangementen
Overnachten is mogelijk in één van de acht hotelkamers. Combineer een overnachting met één van de vele arrangementen en je verblijf wordt onvergetelijk. Van een Go Kids Familie- tot een Bruidsarrangement in ‘de Zevende Hemel’; op de website ontdek je alle mogelijkheden.

Openingstijden

 • Elke maandag 07.00 - 23.00 uur
 • Elke dinsdag 07.00 - 23.00 uur
 • Elke woensdag 07.00 - 23.00 uur
 • Elke donderdag 07.00 - 23.00 uur
 • Elke vrijdag 07.00 - 23.00 uur
 • Elke zaterdag 07.00 - 23.00 uur
 • Elke zondag 07.00 - 23.00 uur
 • Restaurant:

  Dagelijks van 09.30 uur tot 23.00 uur.
  De keuken is geopend vanaf 11.30 uur en u kunt tot uiterlijk 20.30 uur binnenkomen om te dineren.
  Kijk op de site onder het kopje restaurant voor onze uitgebreide menukaarten.

  Hotel:

  Dagelijks van 07.00 – 23.00 uur.
  Bij voorkeur inchecken voor 20.00 uur.
  Wordt het later; neemt u dan even telefonisch contact met ons op.

  Streekwinkel:

  Dagelijks open van 09.30 – 17.00 uur

Locatie

Neem alvast een kijkje

Reviews

Lees de ervaringen van bezoekers

Bekijk de reviews van bezoekers die al een bezoek aan deze locatie hebben gebracht.

Bekijk alle reviews op tripadvisor