Geluksroute 1 wandelen in Lierop

(8.2 km)

De gratis folder van deze Geluksroute met een routekaartje en beschrijving van alle objecten is verkrijgbaar bij het Toeristisch Informatiepunt bij Super Verhoeven tegenover de Koepelkerk of bij het Toeristisch Informatiepunt, De Meer 21a Someren, of klik op onderstaande knop; "Bekijk  routefolder"

U begint de wandeling bij de prachtige Lieropse Koepelkerk. Via de Florastraat en het Kerkepad slaat u rechtsaf de Slutelakker in. Aan uw linkerhand ziet u het speeltuintje en de Jeu de Boulesbaan. Na het oversteken van de Heesvenstraat volgt u de Gele pijlen tot aan het 3-Slotenveldje alwaar u rechtsaf gaat. U volgt de Otterdijkseweg totdat u linksaf het zandpad in kunt. Dit pad volgt u tot knooppunt 68. Hier gaat u rechtsaf natuurgebied d'Oetert in en blijft de Gele pij…

De gratis folder van deze Geluksroute met een routekaartje en beschrijving van alle objecten is verkrijgbaar bij het Toeristisch Informatiepunt bij Super Verhoeven tegenover de Koepelkerk of bij het Toeristisch Informatiepunt, De Meer 21a Someren, of klik op onderstaande knop; "Bekijk  routefolder"

U begint de wandeling bij de prachtige Lieropse Koepelkerk. Via de Florastraat en het Kerkepad slaat u rechtsaf de Slutelakker in. Aan uw linkerhand ziet u het speeltuintje en de Jeu de Boulesbaan. Na het oversteken van de Heesvenstraat volgt u de Gele pijlen tot aan het 3-Slotenveldje alwaar u rechtsaf gaat. U volgt de Otterdijkseweg totdat u linksaf het zandpad in kunt. Dit pad volgt u tot knooppunt 68. Hier gaat u rechtsaf natuurgebied d'Oetert in en blijft de Gele pijlen volgen. Wanneer u op de Varendonkweg komt gaat u rechtsaf en op het einde weer linksaf richting Someren. Een beetje voorbij Slievenstraat 69 gaat u  voor de sloot rechtsaf en volgt weer de Gele pijlen. U komt aan bij knooppunt 67. Hier kunt u rusten op het bankje, waarvandaan u Lierop in de verte ziet liggen. De wandeling wordt vervolgd via de parkeerplaats De Vloeten over het knuppelbruggetje en via het klappoortje rechtsaf over het fietspad naar het bankje bij de Kleine Aa, waar u een wieds uitzicht hebt over de "Vaarsche Hoef". Na een kort stukje langs de Kleine Aa gelopen te hebben slaat u bij de stuw rechtsaf en volgt wederom de Gele pijlen. Het pad gaat over in een oud boeren karspoor. Wanneer u weer in de bossen bent gaat u vlak voor de Philipsbosweg rechtsaf het geasfalteerde pad op. In de scherpe bocht naar links vindt u tegen de bosrand een bankje. Hierna loopt u richting Philipsbosweg en gaat daar rechtsaf richting Lierop. U blijft deze weg volgen en slaat rechtsaf het Berkeindje op. Via de Groenstraat en Somerenseweg komt u dan weer bij het startpunt, wat tevens het eindpunt is van deze mooie Geluksroute.

Dit ga je zien

Startpunt: Koepelkerk Lierop
Offermansstraat 1
5715 Lierop
Eindpunt: Koepelkerk Lierop
Offermansstraat 1
5715 Lierop

Beschrijving

Startpunt: Koepelkerk Lierop
Offermansstraat 1
5715 Lierop

U begint de wandeling bij de prachtige Lieropse Koepelkerk. Via de Florastraat en het Kerkepad slaat u rechtsaf de Slutelakker in. Aan uw linkerhand ziet u het speeltuintje en de Jeu de Boulesbaan.

Na het oversteken van de Heesvenstraat volgt u de Gele pijlen tot aan het 3-Slotenveldje alwaar u rechtsaf gaat. U volgt de Otterdijkseweg totdat u linksaf het zandpad in kunt. Dit pad volgt u tot knooppunt 68. Hier gaat u rechtsaf natuurgebied d'Oetert in en blijft de Gele pijlen volgen. Wanneer u op de Varendonkweg komt gaat u rechtsaf en op het einde weer linksaf richting Someren. Een beetje voorbij Slievenstraat 69 gaat u  voor de sloot rechtsaf en volgt weer de Gele pijlen. U komt aan bij knooppunt 67. Hier kunt u rusten op het bankje, waarvandaan u Lierop in de verte ziet liggen.

De wandeling wordt vervolgd via de parkeerplaats De Vloeten over het knuppelbruggetje en via het klappoortje rechtsaf over het fietspad naar het bankje bij de Kleine Aa, waar u een wieds uitzicht hebt over de "Vaarsche Hoef". Na een kort stukje langs de Kleine Aa gelopen te hebben slaat u bij de stuw rechtsaf en volgt wederom de Gele pijlen. Het pad gaat over in een oud boeren karspoor. Wanneer u weer in de bossen bent gaat u vlak voor de Philipsbosweg rechtsaf het geasfalteerde pad op. In de scherpe bocht naar links vindt u tegen de bosrand een bankje. Hierna loopt u richting Philipsbosweg en gaat daar rechtsaf richting Lierop. U blijft deze weg volgen en slaat rechtsaf het Berkeindje op. Via de Groenstraat en Somerenseweg komt u dan weer bij het startpunt, wat tevens het eindpunt is van deze mooie Geluksroute.

Eindpunt: Koepelkerk Lierop
Offermansstraat 1
5715 Lierop

Kenmerken