Kom dwalen door de mysterieuze natuur, laat je meevoeren langs kastelen en musea en proef van het bourgondische leven. In het Land van de Peel prikkelen onontdekte paden je nieuwsgierigheid en dagen je uit tot steeds een nieuw avontuur. Kom verwonderen, genieten en pionieren. Maak magische herinneringen in het Land van de Peel.

 

  

Ontdek de regio - De zes gemeenten in het Land van de Peel

L aarbee k E indh ov en (18 min . ) W eert (25 min . ) Gemer t -Ba k el H elmond Deurne A s t en Some r en Nijmegen ( 43 min . )

Land van de Peel

Het Land van de Peel wordt gevormd door zes Brabantse gemeenten. Samen één regio vol bezienswaardigheden, maar ook elk met een eigen karakter en uniek aanbod.

Helmond

In de hoofdstad van de Peel is altijd wat te beleven. Helmond staat bekend om het prachtige kasteel, de bijzondere architectuur en het culturele aanbod. Kom een middagje winkelen en geniet van de heerlijke terrasjes aan het water.

Meer over Helmond

Asten

Het klokkendorp van de Peel, waarover je alles te weten komt in Museum Klok & Peel. Natuurliefhebbers kunnen terecht in Nationaal Park de Groote Peel. Dit Natura 2000-gebied staat bekend als een waar paradijs voor vogelaars.

Meer over Asten

Deurne

Het Palet van de Peel dankt haar naam aan schrijvers en kunstenaars als Antoon Coolen, Toon Kortooms en Hendrik Wiegersma. Bewandel het Tuinpad van mijn vader, bezoek de sfeervolle markt, verken de Deurnese Peel met de dorpjes Griendtsveen en Helenaveen.

Meer over Deurne

Gemert-Bakel

De rijke historie van Gemert-Bakel is vandaag de dag nog volop te beleven. In de sfeervolle dorpskernen, musea en bij het imposante kasteel van Gemert. Natuurgebieden de Stippelberg en Grotelsche Heide bieden alle ruimte voor rustzoekers.

Meer over Gemert-Bakel

Laarbeek

In de Waterpoort van de Peel worden de vier kernen verbonden door natuur en water. Laarbeek wordt dan ook gekenmerkt door het landelijke karakter. Proef de streekproducten van het land en ontdek de rijke cultuurhistorie in molens, kloosters en kastelen.

Meer over Laarbeek

Someren

Met een unieke ligging aan de rand van De Groote Peel en de Strabrechtse Heide, is Someren bij uitstek een wandel- en fietsgemeente. Geniet hier volop van de vele routes door afwisselende natuur met bossen, vennen en uitgestrekte heidegebieden.

Meer over Someren

Dit mag je niet missen! - Inspiratie voor nu of later