Sorry, deze activiteit is niet meer beschikbaar

EXCLUSIEF: Dada's Troost

t/m 18 mei

They are back: Dada's Troost.

Dada’s Troost is een Uniek Artrock trio welke je verbaast en klinkt als een mix van Post-Punk, Funk Rock en Electro, rond bassist extraordinaire en zanger Pieter van den Berkmortel, met de garantie op een genre overstijgende zappajaanse liveshow.

Dada’s Troost is een Artrock trio uit Helmond. Initieel waren de teksten vooral in het Nederlan…

They are back: Dada's Troost.

Dada’s Troost is een Uniek Artrock trio welke je verbaast en klinkt als een mix van Post-Punk, Funk Rock en Electro, rond bassist extraordinaire en zanger Pieter van den Berkmortel, met de garantie op een genre overstijgende zappajaanse liveshow.

Dada’s Troost is een Artrock trio uit Helmond. Initieel waren de teksten vooral in het Nederlands, vol met satire en sarcasme op de moderne Westerse wereld. Door de basgitaar georiënteerde composities en het noise-gitaarwerk, kreeg de band al snel de complimenteuze naam “de Brabantse Primus”. In deze vorm bracht de band drie albums, één EP en meerdere singles uit. In 2019 kwam het door Guido Aalbers (Live, Coldplay, QOTSA) geproduceerde album “De Staat van het Avondland” uit, welke goed ontvangen werd in de bladen zoals Aardschok (NL) en Rock Tribune (BE). De band speelde tot die tijd meer dan 60 shows en festivals, deelde het podium met bands als Prong (US) en Fleddy Melculy (BE). Helaas was het album door de pandemie niet meer te promoten zoals gepland. En die bandnaam? Dit is enerzijds een verwijzing naar voormalig Turks Rock Café Dadas in Helmond, en anderzijds naar het Dadaïsme waarin ook verschillende kunsten vermengd werden.

Tijdens de pandemie werden de conventies losgelaten. In deze periode begon Pieter te schrijven over onderwerpen die er echt toe deden in zijn persoonlijke leven, zoals verlies, verslaving en intermenselijke problemen. De teksten waren nu in het Engels, de muziek werd donkerder, melodieuzer, melancholischer, maar bevatte nog steeds de kenmerkende baslijnen. De band begon te experimenteren met Electro en instrumenten als koperblazers en mellotron, waarbij de beperking dat een band aan een bepaald genre zou moeten voldoen, werd losgelaten. "Als je Bowie of Nick Cave bent, kun je op elk moment elk genre verkennen dat je inspireert, dus waarom zouden opkomende artiesten niet zo werken?!". Deze benadering stelde de band in staat om met een boeiende liveshow te komen, waarbij het publiek tijdens een
Zappa-achtig live optreden in elke muzikale hoek werd geslingerd en meegenomen in onze reis.

December 2022 Dada's Troost tekende bij het Amsterdamse indielabel AudioMazed. In de eerste helft van 2023 werden drie singles uitgebracht in aanloop naar hun nieuwe album, gepland voor eind 2023. Vooral "Visit From A Friend" werd goed ontvangen door de internationale pers en piekte zelfs op positie 33 in de Nederlandse Indie Charts. Deze nieuwe releases vonden hun weg naar nieuwe luisteraars, waardoor de band op de zomerfestivals van
2023 naast bands als Shame, Tramhaus en Personal Trainer speelde.

Tickets
Voorverkoop: € 5,
Deurverkoop: € 7,-

Showtime: 21:00

Meer info:
https://dadastroost.nl/
https://www.facebook.com/dadastroost/

Neem contact op

Muziekcafe Helmond
Zuid Koninginnewal 39
5701 NS Helmond
Plan je route

vanaf jouw locatie

Koop je ticket hier

Prijzen

  • € 5,00

Locatie