Zaai en pootdag in het Boerenbondsmuseum

zondag 16 april

In augustus is de oogstdag, maar voor het zover is moeten de gewassen eerst ingezaaid en gepoot worden op de velden en akkers. Dat gaat zondag 16 april gebeuren bij het Boerenbondsmuseum.

Afgelopen weken is het land voorbereid. Zo is het gemest, met het paard omgeploegd en daarna geëgd. Nu is het zaaiklaar. Haver, gerst en tarwe kunnen met de door het paard voortgetrokken zaaimachine worden ingezaaid. Ook kunnen de aardappels worden gepoot. Met een pootstok worden gaatjes gemaakt in de aarde, waarna in elk gaatje een aardappel wordt gedaan. Dit is handenarbeid, dus zwaar werk.  Tevens is er traditioneel handboogschieten en kinderen mogen ook schieten met pijl en boog. 

In de verschillende ambachtsgebouwen van het museum worden diverse ambachten en demonstraties getoond.

Neem contact op

Boerenbondsmuseum
Pandelaar 106 Pandelaar
5421 NJ Gemert
Plan je route

Wanneer

  • Zondag 16 april 2023 13.00 - 17.00 uur

Prijzen

  • Algemene informatie
    Het museum is vanaf 29 maart geopend van dinsdag tot en met zondag, van 13u tot 17u. Op maandag is het museum gesloten.

    Entree: kinderen 0 t/m 3 jaar gratis, kinderen 4 t/m 12 jaar 3,00 euro, voor 13+ 6,00 euro. Jaarkaarten voor het seizoen 2022 van het Boerenbondsmuseum zijn verkrijgbaar aan de kassa.Deze kosten voor kinderen van 4 t/m 12 jaar € 7,50, vanaf 13 jaar € 17,50.De Museumkaart (MJK) is niet geldig. Voor meer informatie, de agenda en actuele openingstijden kijk op www.boerenbondsmuseum.nl.

Locatie