Genieten - op grote hoogte

Het Peellandschap bewonder je van bovenaf op een van de uitkijktorens die je kan vinden in de Peel. De uitkijktorens zijn gelegen op de mooiste plekken, midden in de natuur. Trek er op uit en geniet op groote hoogte van de weidse natuur.

Belfort de Vossenberg, Meijel

Vanaf deze 22 meter hoge toren heb je fantastisch uitzicht over de gevarieerde natuur van de Groote Peel, met waterplassen, uitgestrekte heide en het hoogveenmoeras. Tijdens de klim naar de top maak je bovendien een reis door thema’s die het gebied tekenen: turfwinning, natuur, oorlog en kunst.

Tip: Fietsroute De Pelen komt tussen knooppunt 95 en 8 vlak langs de uitkijktoren. Een tussenstop waard!

Belfort de Vossenberg
Uitkijktoren Belfort de Vossenberg in Meijel

Keelgrastoren, Mariahout

Wandelaars die van het Ommetje Zuid (5,5 km) genieten, komen bij het Keelgras een mooie uitkijktoren tegen. Volg vanaf de kerk in Mariahout de bordjes voor deze verrassende route door kleine maar mooie natuurgebieden.
 

Uitkijktoren de Groote Peel, Ospel

Nationaal Park de Groote Peel van bovenaf aanschouwen? Dat kan op de uitkijktoren langs de gele route, vlak naast het vlonderpad. Zowel de route als de toren is rolstoelvriendelijk. Vanaf de top kan je niet alleen goed vogels spotten maar ook de structuur in het landschap zien. Zoals de hoger gelegen Peelbanen, waarover vroeger turf werd afgevoerd.

De Groote Peel
Uitkijktoren de Groote Peel

De Stip, De Rips

Op hoogte genieten van de heide kan in natuurgebied De Stippelberg. Uitkijktoren ‘De Stip’ is vlak naast de blauwe wandelroute gelegen (7,5 km). Bijzonder feitje: al het hout dat in de toren is verwerkt, komt uit het Gemert-Bakelse natuurgebied zelf.
 

Landgoed de Stippelberg
Uitkijktoren in de Stippelberg

Blauwe Poort, Laarbeek

Vogelliefhebbers zitten goed bij de Blauwe Poort in Laarbeek. De uitkijktoren geeft uitzicht over het waterrijk gebied waarin talloze vogelsoorten neerstrijken. Vanaf de uitkijktoren kan je een mooie en educatieve wandelroute volgen over de rol van water in de Peel.
 

Blauwe Poort

Laat je inspireren met blogs - die je meenemen langs vlonderpaden in de Peel