Deurne Uitte de Kunst in 2019

Deurne, creatief en kunstzinnig Peeldorp!

Wij heten je van harte welkom in onze mooie gemeente. De mensen hier in Deurne hebben een ding gemeen: een creatieve inslag. Kunst en inventiviteit zijn kenmerken die voor ons dorp staan. Deurne dankt haar goede naam aan woordkunstenaars als onder andere schrijvers Antoon Coolen en Toon Kortooms, kleinkunstenaar Jules de Corte en tekstschrijver Friso Wiegersma. Friso schreef de tekst van het overbekende lied Het Dorp dat over Deurne gaat en waarin het tuinpad van zijn vader Hendrik voorkomt. Dit tuinpad kun je overigens nog steeds bewonderen!

Beeldend kunstenaar Gerrit van Bakel, schilder Otto van Rees en dokter-schilder Hendrik Wiegersma woonden en werkten in Deurne. Otto woonde in het klein kasteel, Hendrik in De Wieger, beide locaties werden veel en vaak bezocht door kunstenaars vanuit het hele land, zo werd Deurne het creatieve, culturele centrum van De Peel.

Ook vandaag de dag telt Deurne vele beeldende kunstenaars. Beelden van Joep Coppens komen we op diverse plekken in Deurne tegen. In 2019 viert beeldhouwer Joep Coppens zijn 60 jarig jubileum als kunstenaar met een exposities in De Wieger en in de hal van het gemeentehuis Deurne. In De Wieger staan het hele kunstjaar interessante tentoonstellingen gepland. Tijdens de Open Atelierdagen 2019 zijn diverse ateliers in Deurne en omgeving open voor bezoek. Filmfestival Nacht van het Witte Doek zet in het kader van het themajaar mooie kunst gerelateerde films op het programma. Alle artiesten, kunstbeoefenaars, ondernemers en andere betrokken inwoners zorgen samen voor een veelkleurige gemeenschap. We zeggen met trots: Deurne, Palet van De Peel!

Terugblik Deurne uit De Kunst